2020 runkosarjan uusittu otteluohjelma julkaistaan 26.5.
joulukuu 12, 2019
Erityiset toimenpiteet ottelutapahtumassa covid-19 epidemian takia
kesäkuu 15, 2020

Pitkä odotus Vesattarien osalta päättyy tänään klo 17, kun pelituomarin pilli viheltää joukkueet kiilaan Rauman Otalahden kentällä. Kotijoukkue Fera otti sarjaan varaslähdön jo perjantaina, kun se kohtasi vieraskentällä yhden sarjan mestarisuosikeista Porin Pesäkarhut. Rauma, Pori ja Mynämäki kuuluvat samaan, uuden sarjajärjestelmän mukaiseen aluelohkoon, jonka sisällä pelataan nelinkertainen sarja. Avausottelussa Pori näytti, ettei sille turhaan ole soviteltu jopa mestarisuosikin manttelia, vaan se otti 499 katsojan edessä Ferasta vakuuttavan kolmen pisteen voiton numeroin 2-0 (4-0, 4-1). Vähäjuoksuisen ottelun 3-tilanteet menivät kotijoukkueelle 19-6.

Viime kaudella Rauma oli vedonlyöntitermeillä sarjan ”under-joukkue”. Sen otteluissa juoksuja nähtiin selvästi vähiten, runkosarjassa vain vajaat 10,8 juoksua/ottelu kun esim. Mynämäellä vastaava lukema oli 16,0. Ulkopeli olikin Feralla kunnossa, mutta tehdyissä juoksuissa vain Pesä Ysit sekä Lappajärvi olivat sitä tehottomampia. Kun vielä kahdesta eniten juoksuja tuoneista Kati Tanhua siirtyi Kirittäriin ja Miia Tervonen ilmoitti lopettavansa, olivat Raumalla vitsit vähissä. Fera-fanien iloksi Tervonen kuitenkin perui päätöksensä ja kiitänee jälleen tulevalla kaudella tolpat hihoissaan valtaosan joukkueen juoksuista. Ulkopelin suhteen Raumalla voidaan jatkossakin olla luottavaisia etenkin jos nuori lukkari Venla Tanhua pysyy pelikuntoisena. Ulkopelin osalta on nostettava esiin myös pitkänhuiskean Tinja Töyrylän merkitys kopparina. Töyrylän heittokäsi on valtakunnan kovimpia, joten ainakaan hänen edestään ei merkkaamattomilla lyönneillä kannata hakea juoksuja. Sisäpelissä Feran suurimpana murheena on Tervosen paluusta huolimatta jalkojen puute. Avausottelussa Tervonen oli kuitenkin sijoitettu vasta kakkoskärkeen ja kuutoset löytyvät myös tänään hänen hihoistaan alustavien kokoonpanotietojen perusteella. Kotiutusosastolla suurin vastuu on kotiuttajajokeri Eveliina Kestillä, joka löytyi viime kaudella lyöjätilaston TOP10:stä 39 lyödyllä juoksullaan.

Myös viime kaudella Fera ja Vesattaret ottivat toisistaan mittaa neljästi ja kaikki kohtaamiset päättyivät raumalaisten voittoon. Tämän ruman tilaston kaunistamista Vesattaret lähtevät yrittämään samalla kokoonpanolla kuin millä pelasivat ainoan harjoitusottelunsa ykköspesiksen nousijasuosikkia Pöytyän Urheilijoita vastaan. Se tarkoittaa sitä, että vahvistuksiksi täksi kaudeksi hankitut Petra Kerola, Lotta Lax sekä Oona Nuutila ovat vielä loukkaantumisten takia sivussa. Rosteria vahvistamaan on kuitenkin saatu jo harjoitusottelussa Vesattarissa nähty Juulia Kuoppala Lapuan Virkiästä, joka ehtikin jo perjantaina aloittamaan superpesiskautensa, silloin siis vielä Virkiän riveissä.

Viime kauteen verrattuna kummassakin joukkueessa pelinjohto on mennyt uusiksi. Vesattarissa viuhkaa heiluttaa Petri Hännikäinen apurinaan Ari-Pekka Löytökorpi, pitkän linjan pesäpallomiehiä kumpikin. Raumalla muutos tapahtui vasta talvikaudella, kun Toni Ojala joutui jättämään pestinsä jo SM-halliturnauksen jälkeen. Nyt merkkiä näyttää lähes 10 vuoden tauon jälkeen Arto Felin. Felin on viime vuodet toiminut joukkueen kakkospelinjohtajana, joten naamojen opetteluun hänen ei tarvitse aikaa hukata.

Anakin kesäkuun ajan on vielä voimassa ehdoton 500 hengen kokoontumisrajoitus. Se taas tietää sitä, että paikan päälle tulevien kannattaa ehdottomasti hankkia pääsylippunsa ennakkomyynnistä. Tämänpäiväinen ottelu taitaakin jo olla loppuunmyyty, koska ottelu on poistunut Feran nettikaupasta. Tälläkin kaudella kaikki ottelut ovat kuitenkin nähtävinä suorina fanikameralähetyksinä Ruutu+ palvelussa. Ja mikäli Ruutu+ tunnukset vielä uupuvat, niin kauttamme saat koodin, jolla saat ensimmäisen kuukauden katseluoikeuden vain 5€ hintaan! Laita meille viestiä => myveinfo(at)gmail.com ja kerromme mielellämme lisää miten sinäkin näet vierasottelumme suoraan kotisohvaltasi ja kaiken lisäksi tuet vielä samalla joukkuettamme.