Otteluennakko: Neljäs kerta toden sanoo?
heinäkuu 31, 2019
Pudotuspelisarja Lappajärveä vastaan alkaa
elokuu 11, 2019

Vesattaret saavat runkosarjan viimeiseen kotiotteluunsa vastustajakseen toissa vuoden Suomen mestarin ja viime kauden hopeajoukkueen Manse PP:n. Vesattarien osalta runkosarjan sijoitus on jo kiveen hakattu 10. sija, mutta Manse PP:llä on vielä mahdollisuus nousta neljänneksi ja saada sen myötä kotietu pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Seinäjoki on kolme pistettä Tampereen edellä, mutta koska Lappajärvi-Seinäjoki ottelu alkaa tänään jo klo 13, on mahdollista ja jopa todennäköistä, että sillä hetkellä kun ottelu Mynämäellä vihelletään käyntiin ero on venynyt jo kuuteen pisteeseen. Sekin ero on kuitenkin vielä kurottavissa kiinni kun runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi kierrosta. Näin ollen ei ole pienintäkään pelkoa siitä, etteikö Manse lähtisi tämänpäiväiseen otteluun sata lasissa.

Kuluvaan kauteen Tampere joutui lähtemään haastajan asemasta, sillä viime vuotisen hopeajoukkueen kokeneimmasta kaartista Jatta Vuorinen, Nina Taipale, Mira Kolehmainen ja Anniina Kiviharju poistuivat ringistä. Siihen nähden ei olekaan ollut yllätys, että Manse ei ole aivan pysynyt sarjan kärkijoukkueiden kyydissä. Manse on kohdannut kärkikolmikon Pori, Lapua, Jyväskylä tällä kaudella jo seitsemän kertaa, ja yhtä monta kertaa se on joutunut poistumaan kentältä häviäjänä ilman ensimmäistäkään jaksovoittoa.

Mynämäkeläisille joukkueen tutuin nimi on Ida Lähde, joka edusti Vesattaria kausina 2013-2016. Liiton sääntöjen mukaan Ida kuitenkin on Turku-Pesiksen kasvatti, vaikka hän ei ole siellä pelannut yhtään virallista liiton ottelua. Idan tavaramerkkeinä ovat edelleenkin hirmuinen heittokäsi sekä sarjan kaunein syöksytyyli. Alkukauden näytöt riittivät myös ensimmäiseen aikuisten Itä-Länsi -edustukseen. Myös toista kauttaan Mansea edustava kotiuttajajokeri Henna Suominen pelasi Vesattarien paidassa kaudella 2016. Hennan 38 lyötyä juoksua riittävät TOP10 sijoitukseen lyöjätilastossa. kun taas etunimikaima Peltokangas löytyy etenijätilaston kärkikymmeniköstä. Muista nimistä on pakko mainita ainakin sarjan ykköslukkarin tittelistä kisaava, joukkueen kapteeni Senni Sallinen.

Kevätkierroksen ottelu Tampereella päättyi kotijoukkueen 2-0 voittoon. Ensimmäisellä jaksolla Mynämäki laittoi kovasti kampoihin, ja Manse onnistui vääntämään itselleen jaksovoiton vasta viimeisen vuoron tasoittavalla sisävuorolla. Toinen jakso päättyikin sitten emännille jo selvemmin numeroin. Vesattaret lähtevät tämänpäiväiseen otteluun samalla kokoonpanolla kuin millä pelasivat perjantaina Porissa. Pientä muutosta on kuitenkin tehty lyöntijärjestykseen ja paitojakin hieman vaihdettu jokerien ja ulkokenttäpelaajien välillä. Henna Nurmi tekee paluun yhdeksikköön, kun taas Oona Rantomaan vastuulle tulevat kotiuttajajokerin tehtävät.

Ottelu alkaa Hanakat Areenalla sunnuntaiseen tapaan klo 17. Foreca ennustelee ottelun ajaksi oikein mukavaa 20C asteen aurinkoista säätä, joten kaikki edellytykset tasokkaalle naispesisottelulle ovat jälleen olemassa.