Vesattaret vaihtaa pelinjohtajaa
kesäkuu 7, 2019
Otteluennakko: Vesattaret Mansen kyytiin
kesäkuu 12, 2019

Vesattaret ja Hyvinkään Tahko Leidit kohtaavat sunnuntaina tällä kaudella jo toistamiseen. Oulun Lipottarien luovuttua sarjasta vasta tammikuussa otteluohjelmaa piti rustata uuteen uskoon, jotta esim. jo silloin myytyjen kausikorttien haltijat saisivat vastineeksi rahoilleen luvatun määrän otteluita. Vesattarille se tarkoitti kahta ylimääräistä ottelua Hyvinkäätä vastaan. Superin joukkueista juuri Hyvinkää on Vesattarille kaikkein tutuin. Joukkueet pelasivat kolme kautta peräkkäin ykköspesiksessä, kunnes Hyvinkää kauden 2017 päätteeksi nousi superiin oltuaan sarjassa varsin ylivoimainen. Toki joukkue on siitä jonkin verran uudistunut, mutta oletetusta kokoonpanosta ainakin seitsemän peluria oli mukana jo ykköspesisvuosina. Uusia nimiä viime kauteen verrattuna ovat Marianne Penttinen (Pesä Ysit), Essi Ritola (Lappajärvi), Iida Tossavainen (Lipottaret) sekä Jessi Vatanen (Kirittäret). Joukkueen runko muodostuu kuitenkin v. 1998-99 syntyneistä omista kasvateista.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen Hyvinkäällä muodostui yllättävän vähäjuoksuiseksi vaikka Pihkalan kentän laidoilla riittää päällystettyä avaraa pintaa kymmeniä metrejä joka suuntaan. Läpilyöntejä ei kuitenkaan juurikaan nähty, ja ottelu päättyi Hyvinkään voittoon 2-1 (1-3, 2-0, 2-1). Kun kolmostilanteetkin ottelussa menivät tasan 11-11, voidaan sanoa ottelun olleen täysin ympäripyöreä. Seuraavassa ottelussaan Porissa Hyvinkää oli pahasti altavastaajana häviten ottelun suoraan 0-2 yhteisjuoksuin 0-11, mutta sen jälkeen pisteitä on ropissut jokaisesta pelistä. Viimeksi Tahko Leidit onnistui yllättämään kotikentällän jopa toissakauden Suomen mestarit, Manse PP:n. Tasan päättyneen avausjakson jälkeen voitto oli jo vahvasti matkaamassa Tampereelle kun se johti jaksoa luvuin 6-2 Hyvinkään siirtyessä viimeiseen tasoittavaan sisävuoroonsa. Emännät olivat kuitenkin toista mieltä ja tekivät uskomattoman nousun jakso- ja samalla otteluvoittoon. Se oli kunnioitettava suoritus vaikka Mansen 2-koppari parilla hörpyllä melkoisesti helpottikin Hyvinkään urakkaa. Myös Lapua sekä Rauma ovat joutuneet kokemaan jaksotappion Hyvinkäätä vastaan.

Tahko Leidien vahvuus piilee ennen kaikkea joukkueen tasaisuudessa. Alkukaudella joukkueen suurimmat ongelmat ovat olleet yllättäen sisäpelissä ja etenkin kotiutuksissa. Kolmostilanteista vain noin joka kolmas on johtanut juoksuun. Ulkopeli taas on ollut varsin varmaa eikä romahduksia ole sattunut, vaikka juuri ulkopeliä ennakoitiin joukkueen suurimmaksi heikkoudeksi. Ulkopelin toimivuudessa lukkari on keskeisin tekijä, ja sillä tontilla Anni Heikkilä on onnistunut erinomaisesti ja päässyt noutamaan palkintoja lähes jokaisen ottelun jälkeen.

Hyvinkään suunnalta varsinkaan voitetun Manse pelin jälkeen tuskin on muutoksia odotettavissa, mutta toisin on tilanne kotijoukkueen puolella. Loppuviikon uutinen oli, että kotijoukkue Vesattaret vaihtaa pelinjohtajaa ja viuhkan varressa nähdään nyt Markus Kitola. Markus on toiminut Vesattarien pelinjohtajana myös aiemmin, viimeksi ykköspesiksessä vuosina 2015-16., minkä jälkeen hän jättäytyi pois ja tilalle tuli yhdeksi kaudeksi Ville Niemi. Vesattarien rosteri on hyvin kapea, joten joukkueen kokoonpanoon tuskin on muutoksia odotettavissa, mutta toki lyöntijärjestystä ja ulkopelipaikkoja voi säätää uuteen kuosiin samoillakin pelaajilla. Jokaisella pelinjohtajalla on myös oma peluuttamistapansa, joten sillä saralla voitaneen odottaa näkyvintä muutosta.

Ottelu alkaa Hanakat Areenalla sunnuntaiseen tapaan klo 17 ja sen otteluisäntänä toimii Kilan Rälssitila.