Otteluennakko: Kirittäret – Vesattaret. Kausi käyntiin kovimmalla mahdollisella haasteella!
toukokuu 11, 2019
Otteluennakko: Vesattaret Tahko Leidien vieraaksi
toukokuu 13, 2019

Vesattarien ja samalla koko seuran historian ensimmäinen aikuisten sarjojen superpesiskausi lähti liikkeelle kovimmalla mahdollisella haasteella, kun nousijoukkue joutui kohtaamaan hallitsevan Suomen mestarin Jyväskylän Kirittäret vieraskentällä. Kirittäret oli jo viime vuonna varsin selkeästi sarjan paras joukkue, ja kun talvikauden aikana se on jopa entisestään vahvistunut, ei tälle kaudelle ole kuin yksi mestarisuosikki. Vesattaret voivat kuitenkin pää pystyssä kulkea kohti tulevia haasteita, eikä esityksessä ollut mitään hävettävää. Toki ottelu päättyi Jyväskylän puhtaaseen 2-0 voittoon jaksonumeroiden oltua 9-1 ja 5-1, mutta muutaman helpon ulkopelivirheen takia numerot karkasivat turhan rumiksi. Kolmostilanteet menivät kotijoukkueelle 22-9, mikä kuvastaakin paremmin ottelun tapahtumia ja voimasuhteita.

Vesattaret aloittivat ottelun tuvan puolelta ja onnistuivatkin nopeasti rakentamaan ajolähdön yhdellä palolla. Hienosti rakenne tilanne lässähti kuitenkin nopeasti, kun Kirittärien lukkari Mari Matsinen onnistui irrottamaan etenijän kolmoselta kaaren huutaessa väärää. Myös Kirittärien nimivahva ykköskärki rakensi nopeasti ajolähdön yhdellä palolla, mutta ainoa kotiutusyritys jäi vaisuksi. Tilanne näyttikin jo helpottavalta, kun lyöjät olivat käymässä vähiin ja kenttä oli tyhjänä etenijöistä. Sitten sattui Vesattarille ottelun ensimmäinen musta hetki, kun Kirittärien nuorin pelaaja Venla Karttunen onnistui yllättämään vieraiden takakentän kunnarin arvoisesti. Vaikeudet takakentällä jatkuivat ja Iina Valkeejärvi viimeisenä lyöjän löi vielä Kartttusen kotipesän turvaan. Toisessa sisävuorossaan myös Mynämäki sai juoksutilinsä auki, kun Jaana Marjamäki-Kekola kotiutti ajolähdöstä Riina Korkiamäen vastustamattomalla välilyönnillä. Toinen ulkovuoro olikin sitten Vesattarille illan vaikein. Kirittärien kärki rakensi vastustamattomasti palottoman ajon, ja sen jälkeen vuoro sujuikin pitkälti takatilanteen puolustamisen merkeissä. Kotijoukkueen kovalla kotiutusarsenaalilla oli ruuti kuivaa, ja pitkän vuoron päätteeksi taululla olivat 7-1 numerot. Kun vielä kolmannen sisävuoron aluksi Camilla Kirsilä tinttasi pallon kakkosrajasta vastustamattomasti läpi kunnarin arvoisesti ja tuoden vielä tuplajuoksun Laura Toikkasen lyönnillä, olivat jakson loppunumerot valmiit.

Toisen jakson alussa Vesattarien ulkopeli toimi mukavasti yhtä virhettä lukuunottamatta. Se virhe maksoi Kirittärien johtojuoksun harhaheiton muodossa. Tasoittavan sisävuoron aluksi Riina Korkiamäki saateltiin kolmoselle ilman paloja Maria Kitolan ja Johanna Käkösen toimesta. Sen jälkeen koko lyöntijärjestyksen loppupää pääsi käymään mailan varressa, mutta vapaista lyönneistä oli puhti poissa ja Korkiamäki kuivui kolmoselle. Myös toisessa vuorossa Vesattarien ulkopeli toimi hienosti lähes loppuun asti. Viimeisenä lyöjänä ollut Emma Sallinen kotiutti ensin lyhyellä viime kauden etenijäkuningattaren Virpi Hukan pallon polttaessa ulkokentän näpeissä ja hetkeä myöhemmin vielä Eeva Mäki-Maukolan. Vesattarien kaksi seuraavaa sisävuoroa jäivät torsoiksi ilman ensimmäistäkään kolmostilannetta. Kirittäret sen sijaan kasvattivat juoksutiliään vielä kahdella, ja niin Vesattaret lähtivät viimeiseen tasoittavaan sisävuoroonsa 0-5 tappiolukemista. Kakkoskärki rakentelikin vielä palottoman ajolähdön, mutta ainoaksi lohdutukseksi jäi Fanni Elon lyömä ja Maria Kitolan tuoma kavennusjuoksu.

Kaiken kaikkiaan Vesattarien esitystä voinee kuvata lupauksia antavaksi. Kunhan alkujännitys ja muutamat helpot ja turhat virheet saadaan karsittua, voidaan odottaa myös pistepussin karttuvan. Vesattarista parhaana palkittiin historiallisen avausjuoksun lyönyt 3-polttaja Jaana Marjamäki-Kekola. Kakkospalkinnon pääsi noutamaan 2-polttaja Riina Korkiamäki, joka liikkui polttolinjalla laajalla säteellä. Kärkilyöntejä keräsi eniten Johanna Käkönen, jonka yhden erinomaisen, todennäköisesti kahden juoksun arvoisen läpilyönnin syöksyi räpyläänsä Eeva Mäki-Maukola pelin upeimmalla ulkopelisuorituksella.