Otteluennakko: Vesattaret vs. Fera, näytös 1/4
toukokuu 26, 2019
Otteluennakko: Vesattaret Seinäjoen vieraiksi
toukokuu 30, 2019

Jos saivat Vesattaret pelata ensimmäisen kotiottelunsa Poria vastaan mitä upeimmassa kesäsäässä, niin sunnuntaina Suomen kevät näyttikin sitten nurjemman puolensa. Lämpöä oli hädin tuskin 10 astetta ja vettä oli tullut jatkuvalla syötöllä aamuyöstä alkaen niin, että puolelta päivin selviteltiin jo ottelun siirtämisen edellytyksiä kentän suorastaan lainehtiessa. Sade kuitenkin hieman hellitti ja kun vielä Mynämäen kentänhoitajat hoitivat jälleen kerran hommansa mitä upeimmalla tavalla, oli kenttä ottelun alkaessa erinomaisessa kunnossa.

Vierasjoukkueeksi saapunut Rauman Fera aloitti ottelun sisävuorolla, mutta sen verran kohmeessa oli lyöntivire, ettei etenijää nähty kolmosella asti. Yhtään rivakammin ei sujunut Vesattarienkaan sisävuoro, mutta toisessa vuorossa alkoi jo tapahtua. Eveliina Kesti saatteli ensin Miia Tervosen kolmoselle asti ja viimeiselle lyönnille päälle laitettu yllätysmerkki tuotti avausjuoksun Vesattarien etukentän hieman haparoidessa. Sama kuvio toistui hetkeä myöhemmin, kun Niina Nukarinen viimeisenä lyöjänä saatteli Kestin ensin kakkoselta kolmosella ja viimeisellä lyönnillä kotipesään asti polttolinjan taakse suuntautuneella lyönnillä. Kolmas vuoropari ei hienouksia tarjonnut, mutta viimeisessä vuorossa Fera sai taas sisäpelinsä kärjestä rullaamaan. Eikä kahta ilman kolmatta vaan nyt oli Jenna Siiran vuoro siirtää Kati Tanhua ensin kakkoselta kolmoselle ja viimeisellä kakkospuolen saumalyönnillä kotipesään asti mailamiehen oltua hyvin hereillä. Feralle ei tämä kuitenkaan riittänyt, vaan Vilma Mäkelä kotiutti vielä hienolla kakkosrajan varsikäännöllä Tilda Tuomen. Vesattaret saivat tasoittavalla sisävuorollaan rakennettua palottoman ajolähdön, jota asettui purkamaan edellisessä pelissä kuusi juoksua lyönyt Minttu Mäkinen. Merkki oli päällä heti ensimmäisellä lyönnillä ja kun kova maalyönti ei tarttunut Feran etunaisen räpylään sai ensimmäistä superpesisotteluaan pelannut Neea Helin kunnian tuoda Vesattarien avausjuoksun. Mäkinen pääsi yrittämään vielä Jessika Sihvosenkin kotiutusta, mutta Rauman ulkokenttä oli hereillä ja palo syntyi kotipesään. Sen enempää ilonaiheita ei kotijoukkueelle enää avausjaksolla suotu ja niin jakso päättyi 1-4 numeroihin.

Toinen jakso sen sijaan alkoi kotijoukkueelta erinomaisesti ja kärjestä rakennettiin paloton ajolähtö hyvillä suorituksilla. Merkki laitettiin jälleen heti päälle ja Jaana Marjamäki-Kekolan hyvällä pussinpohjalyönnillä Henna Nurmi sai tuoda jakson avausjuoksun. Jaanan toinen lyönti suuntautui kakkosjatkeelle ja kun pallo sirvahti kiinniottajan räpylästä oli Riina Korkeamäellä helppo työ tuoda emännille toinen juoksu. Ajolähtöä päästiin purkamaan vielä kolmesti, mutta ilman tulosta. Tuloksettomaksi jäivät myös kaksi seuraavaa lyöntivuoroa, mutta toisen tasoittavalla vieraat saivat juoksutilinsä avattua Laura Pohjolan kotiutettua Kati Tanhuan. Kolmannessa vuoroparissa kumpikaan joukkue ei saanut etenijää edes kakkoselle asti ja vaisuksi jäi myös Vesattarien viimeinen sisävuoro. Pienen paidanvaihtoruletin jälkeen Fera lähti hakemaan tasoitusjuoksua ja se saikin rakennettua kärjestä ajolähdön yhdellä palolla. Aikalisän jälkeen lyöntipaikalle asettui Eveliina Kesti, joka löi heti ensimmäisellään pallon täysin ottamasti merkistä väliin Miia Tervosen tuodessa tasoitusjuoksun. Fera lähti luonnollisesti hakemaan vielä jaksovoittoa, mutta loppuratkaisu oli varsin erikoinen. Ykköstilanteessa Tinja Töyrylä saatteli Niina Nukarista kakkospesälle eikä kotijoukkueen polttoheitto tarttunut pesävahdin räpylään vaan karkasi kauas nurmikolle. Kaarelta viittoiltiin Nukarista jatkamaan samaan syssyyn aina kotipesään asti, mutta Vesattarien ulkokenttä onnistui kuitenkin polttamaan hänet kotipesän kynnykselle. Ottelu päättyi siis numeroihin 0-1 (1-4, 2-2). Kolmostilanteet menivät Feralle 13-8, joten vierasvoitto oli senkin mukaan ansaittu.

Voittajajoukkueesta parhaana palkittiin täysin ansaitusti lukkari Jasmin Andreasen. Vasenkätinen lukkari pystyy vaihtotilanteissa heittämään pallon suoraan kakkospesälle pyörähtämättä, ja se pieni etu koitui Vesattarien kohtaloksi usean niukan palon muodossa. Juuri ykköstilanteen purkaminen osoittautui kotijoukkueen

kompastuskiveksi, sillä vain Riina Korkeamäelle tuli onnistumisia enemmän kuin epäonnistumisia. Kakkospalkinto meni kaksi juoksua tuoneelle Kati Tanhualle. Vesattarista ykköspalkinnon sai kaksi juoksua lyönyt 3-polttaja Jaana Marjamäki-Kekola ja kakkospalkinnon pääsi noutamaan 3-koppari Sohvi Korhonen.

Vesattarien seuraavat vastustajat löytyvät Pohjanmaalta kun ensin helatorstaina matka suuntautuu Seinäjoelle ja seuraavana keskiviikkona Lappajärvelle. Seuraava kotiottelu Hanakat-Areenalla on ohjelmassa vasta sunnuntaina 9.6. klo 17, jolloin Vesattaret pääsevät ottamaan revanssia Hyvinkään Tahko Leideista.