Otteluennakko: Vesattaret Tahko Leidien vieraaksi
toukokuu 13, 2019
Otteluennakko: Vesattaret saavat kotiavauksessa vastaansa Pesäkarhut
toukokuu 21, 2019

Vesattaret saivat pistepussiinsa täydennystä jo toisessa superpesisottelussaan ottamalla jaksovoiton Hyvinkäältä vierasottelussa. Tasainen, vähäjuoksuinen kamppailu päättyi kuitenkin supervuoron jälkeen emäntien 2-1 voittoon. Tahko Leidit on ennakkokaavailuissa sijoitettu sarjan keskikastiin, joten tällä esityksellä Vesattaret toivon mukaan saivat sarjapisteen lisäksi aimo annoksen lisää itseluottamusta.

Hyvinkää aloitti ottelun sisävuorolla ja sen nopea ykköskärki rakenteli tuota pikaa ajolähdön yhdellä palolla. Vesattarien ulkokenttä ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt vaan tarvittavat kaksi paloa saatiin syntymään seuraavan kahden lyöjän aikana. Vesattarien tasoittava sisävuoro alkoi saman kaavan mukaisesti kuitenkin sillä erotuksella, että Henna Nurmi sai juosta ottelun avausjuoksun Jaana Marjamäki-Kekolan lyönnillä. Toisessa vuorossa kumpikaan joukkue ei saanut etenijää kolmosella asti, mutta kolmannessa sisävuorossaan Hyvinkää nousi tasoihin. Vesattarien tasoittava vuoro alkoi onnellisten tähtien alla, kun etenijäjokeri Jessika Sihvonen kirmasi kakkosjatkelyönnillään kunnarin tyhjään kenttään kotijoukkueen kopparin kompuroitua pallon kiinniotossa. Hetkeä myöhemmin vieraat onnistuivat vielä toistamiseen Maria Kitolan laittaessa ykkösrajan varsikäännöllään ulkokentän suorittamaan. Polttoheitto ei onnistunut, ja Mari-Ann Lehtisen tuomana Mynämäki siirtyi 3-1 johtoon, mitkä jäivät jakson loppunumeroiksi.

Toinen jakso alkoi Mynämäen vaisulla sisävuorolla, kun etenijöitä ei saatu ykköstä pidemmälle. Hyvinkään tasoittavan sisävuoron alkuun sattui Vesattarien lukkarille synkkä hetki, eivätkä innit tahtoneet osua laudalle. Kahden vapaataipaleen jälkeen Mari-Ann Lehtinen kuitenkin kokosi itsensä hienosti, eikä loppupelin aikana kotijoukkueelle enää ilmaisia herunut. Toisessa sisävuorossa Vesattaret saivat sisäpelinsä kulkemaan, mutta kaikki kolme kolmostilannetta päättyivät kotipesäpaloihin. Jakson kaksi viimeistä vuoroparia olivat ulkopelin juhlaa ilman ensimmäistäkään kolmostilannetta, ja niin edessä oli supervuoro.

Supervuoron Vesattaret aloittivat sisävuorolla onnistuen rakentamaan palottoman ajon, josta Jaana Marjamäki-Kekola löi johtojuoksun Riina Korkiamäen tuomana. Seuraava kotiutusyritys päättyi kuitenkin kahteen paloon, eivätkä Vesattaret jatkossakaan onnistuneet lisäämään johtoaan. Hyvinkää lähti näin omaan sisävuoroonsa hakemaan kahta voittoon tarvittavaa juoksua, jotka se myös onnistui tekemään. Kotiutuslyönnit eivät kuitenkaan olleet ottamattomia vaan juoksut menivät Vesattarien muuten hyvin toimineen ulkokentän piikkiin. Avausjuoksun tuonut Titta Siilin tosin poltettiin jo kakkoselle, mutta kun 2-tuomarin mielestä Mynämäen 2-vahti Mirjami Raitanen ei ollut kiinniottohetkellä pesässä, nousi pesätuomarilta valkoinen laikka. Väärinhän se meni, minkä voi todeta myös Vesattarien fb-sivulla olevasta kuvasta, mutta myös tuomareille sattuu virheitä, jotka kutenkin pitkässä juoksussa tapaavat mennä tasan.

Ottelun jälkeen Vesattarien pelinjohtaja Mikko Järvenpää ei juurikaan osannut iloita sarjan avauspisteestä, kun enempääkin suorastaan tyrkytettin. Kun hävitään kaverille, joka ei kahden jakson aikana saanut mitään aikaiseksi, niin kyllähän se harmittaa, totesi Järvenpää pelin jälkeen. Positiivisina asioina ulkopelin osalta Järvenpää nosti esille Riina Korkiamäen sekä Sohvi Korhosen esitykset. Korkiamäki palkittiinkin ottelussa vieraiden ykköspalkinnolla ja kakkospalkinnon pääsi noutamaan joukkueen kapteeni, vaihtajajokeri Maria Kitola, jonka vaihtolyönnit purivat jälleen kerran 100% teholla.

Mynämäen kotikentän Hanakat-Areenan uudistukset ovat loppusuoralla, mutta ennen ensi keskiviikon kotiavausta on vielä edessä kauden pisin bussireissu, kun Vesattaret matkustavat Kempeleen Kirin vieraiksi. Ennakkokaavailuissa Kempele arvioitiin suunnilleen Hyvinkään tasoiseksi, joten ilman muuta selvää on, että eilisen esityksen pohjalta pohjoisesta lähdetään hakemaan kolmea sarjapistettä.