Otteluennakko: Lappajärven Veikot ja Mikko Rantanen Hanakat Areenalle
heinäkuu 21, 2019
Otteluennakko: Vesattarille vieraita pohjoisesta
heinäkuu 27, 2019

Oulun Lipottarien vasta tammikuun lopussa tapahtunut superpesispaikasta luopuminen tarkoitti sitä, että Mynämäki ja Hyvinkää saavat ottaa tällä kaudella toisistaan mittaa peräti neljä kertaa. Joukkueet ovat ehtineet kohdata toisensa jo kahdesti ja niissä kummassakin Tahko Leidit onnistuivat vetämään pidemmän korren.  Kauden ensimmäinen kohtaaminen Pihkalassa päättyi kotijoukkueen voittoon supervuoron jälkeen 2-1 (1-3,2-0,2-1). Kun kolmostilanteetkin ottelussa menivät tasan 11-11, voidaan sanoa ottelun olleen täysin ympäripyöreä. Toinen kohtaaminen Mynämäellä menikin sitten Hyvinkäälle selvemmin numeroin. Vieraat onnistuivat jo kummankin jakson alussa pääsemään kuskin paikalle eikä emäntien kiri riittänyt rinnalle nousuun asti jaksojen päätyttyä 2-3 ja 3-7. Hyvinkään kausi on sujunut varsin mukavasti ja se löytyy sarjataulukosta seitsemänneltä sijalta. Joukkueen terveystilanne on pysynyt hyvänä ja tämänpäiväiseen otteluunkin se pääsee täsmälleen samalla kokoonpanolla kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa. Kauden aikana se on peluuttanut vain 14 pelaajaa, joista 8 on ollut mukana kaikissa otteluissa. Mynämäki sen sijaan on joutunut kohtaamaan urheilun raadollisemmankin puolen ja kokoonpano on elänyt läpi kauden ottelusta toiseen. Tänään pelaajalistaan lisätään jo 18. nimi ja heistä vain 6 on pelannut kaikki ottelut. Uutena nimenä Vesattarien paidassa kauden ensiesiintymisensä tulee suorittamaan Meri Kylänpää, joka korvaa kotiuttajajokerin paikalla sairastuvan puolelle siirtyneen Minttu Mäkisen. Meri on seuran omia kasvatteja, jolta löytyy superpesiskokemusta lähes saman verran kuin muilta tämän päivän joukkuekavereilta yhteensä, lähes 200 ottelua Turun, Rauman, Porin ja Lapuan väreissä. Siirtoikkuna tämän kauden osalta meni kiinni viikonloppuna, mikä tiesi Vesattarien rosterin kavenemista kahdella. Mansesta määräaikaisella siirrolla Mynämäellä pelanneet Sohvi Korhonen sekä Sini Mäkelä edustavat loppukauden ajan lähtöseuraansa.

Hyvinkään vahvuus piilee ennen kaikkea joukkueen tasaisuudessa, mikä mahdollistaa tilanteiden tekemisen yrittämisen lähes paikasta kuin paikasta. Kolmostilanteita se onkin onnistunut luomaan koko sarjassa neljänneksi eniten ja juoksujakin viidenneksi eniten. Juoksuero on kuitenkin selvästi pakkasella, mikä kertoo siitä, että ulkopelin tason kohentamisessa riittää pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäellä vielä työsarkaa. Myös suorittamisen taso ottelun sisällä on vaihdellut, mistä kielii se, että kauden kahdeksasta voitosta vain kahdesta se on saanut mukaansa täydet kolme pistettä. Tasaisen joukkueen yksittäisistä nimistä voidaan mainita ainakin kotiuttajajokeri Pauliina Harinen, joka viimeisellä ykköspesiskaudella voitti lyöjätilaston ylivoimaiseen tapaan ja ylsi ensimmäisellä superin kaudellakin TOP10:een. Tälläkin hetkellä Harinen on lyöjätilaston sijalla 10 lyötyään jo 30 juoksua. Kärkilyöntitilaston samalta paikalta taas löytyy Lotta Vahvelainen, joka on joukkueen päävaihtajan roolissa ehtinyt kerätä 88 kärkkäriä hyvällä onnistumisprosentilla.

Sunnuntaina Lappajärvestä otetun voiton myötä Mynämäki kavensi eron yhdeksäntenä olevaan Lappeenrantaan seitsemään pisteeseen. Mynämäki on kuitenkin pelannut peräti kolme ottelua Lappeenrantaa vähemmän, joten ero on vielä kurottavissa umpeen etenkin kun muistetaan, että joukkueilla on vielä yksi keskinäinen kohtaaminen jäljellä. Hyvinkää on käytännössä jo varmistanut pudotuspelipaikkansa, mutta piste-erot sarjan keskivaiheilla ovat pienet ja jopa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotietu on sillä vielä mahdollisuuksien rajoissa. Panosta ottelussa on siis kummallakin joukkueella yllinkyllin ja kun säätiedotuskin lupailee upeaa, jopa helteistä kesäsäätä, ovat kaikki edellytykset kiihkeälle ja jännittävälle kamppailulle olemassa. Ottelu alkaa tavalliseen tavalliseen tapaan klo 18, mutta nyt jos koskaan kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä. Otteluisäntänä toimiva Isokouvola Oy tarjoaa otteluun ilmaisen sisäänpääsyn ja huikopalaksi vielä grillimakkaran 800 ensimmäiselle, mikä tietää sitä, että Hanakat Areenan istumapaikat loppuvat taas väkisinkin kesken. Viime kaudella vastaavassa ilmaisottelussa sarjaporrasta alempana tehtiin Mynämäen yleisöennätykseksi 710 katsojaa, ja vähintäänkin saman verran väkeä odotetaan paikalle tälläkin kertaa. Tervetuloa paikan päälle helteiselle Hanakat Areenalle kannustamaan Vesattaria ja jännäämään myös sitä syntyykö tänään uusi yleisöennätys!