Tule mukaan Team Vesattariin!
helmikuu 13, 2019
Halli SM –raportti
helmikuu 17, 2019

Pesäpallon talvikausi on kovassa vauhdissa. Joukkueet läpi sarjatasojen hikoilevat halleissa ja kuntosaleilla, pelaajat repivät itsestään testituloksia ja pelinjohtajat etsivät voittavaa reseptiä tulevalle kesälle. Naisten superpesiksessä joukkueet ovat aloittaneet uuden vuoden harjoituspeleillä ja halli sm –turnaukseen valmistautuen. Mynämäen Vesattarien osalta ensimmäiset kosketukset sm –taistoon koetaan lauantaina 16.2, kun joukkue matkaa Raumalle halli sm –alkuturnaukseen.

Naisten puolella joukkueet on jaettu neljään lohkoon:

Lohko A: Kempeleen Kiri , Kirittäret Jyväskylä

Lohko B: Lappajärven Veikot, Lapuan Virkiä, Seinäjoen Maila-Jussit

Lohko C: Fera Rauma, Vesattaret Mynämäki, Pesäkarhut Pori

Lohko D: Hyvinkään tahko , Manse PP Tampere, Pesäysit Lappeenranta

Alkulohkoissa pelataan kolme kolmen joukkueen alkulohkoa sekä yksittäisenä otteluna Kempeleen Kiri vs. Jyväskylän Kirittäret. Jokaisen lohkon voittaja selviytyy välieriin, joiden parit arvotaan. Lopputurnauksessa pelataan kaksi välieräottelua sekä pronssi- ja loppuottelut. Alkulohkojen ottelumalli on 3+3+k ja lopputurnauksessa ottelut pelataan 4+4+k pituisena.

Puolustava hallimestari Porin Pesäkarhut löytyvät samasta alkulohkosta Vesattarien kanssa. Lohkon kolmas joukkue on Rauman Fera. Vuosi sitten hallimestaruutensa uusinut Pesäkarhut on jälleen ennakkosuosikkien joukossa, joten Mynämäkeläisille sarjanousijoille tarjotaan heti kunnon näytönpaikkaa. Yllätykset hallipeleissä eivät toki oli ennenkuulumattomia ja nousijajoukkueistakin löytyy lopputurnauspaikan lunastaneita menneiltä talvilta. Viime talven lopputurnauksessa välierissä nähtiin Hyvinkään nousijajoukkue juuri mestaruutta puolustavaa Pesäkarhuja vastaan. Kaksikon täydensivät Lapua ja Jyväskylä, jotka molemmat ovat varmasti vahvasti mukana lopputurnauskisassa tänäkin vuonna.

Vesattarien lohko C:n sisäinen alkuasetelma on selkeä. Porilaiset puolustavat mestaruuttaan ja Feran sekä Vesattarien tehtävänä on haastaa puolustavat hallimestarit tosissaan. Sarjanousija Vesattarien ensimmäinen hallirupeama alkaa siis kovimmalla mahdollisella testillä. Valmistautuminen on hyvässä vauhdissa ja Vesattarien talvikuntoa on päästy testaamaan jo huippuja vastaan.

”Talvikausi on sujunut pitkälti suunnitelmien mukaan. Olemme aikataulussa kesään nähden. Nyt välitavoitteena hyvänä tasonmittauksena toimii Halli-SM.”, kommentoi Vesattarien pelinjohtaja Mikko Järvenpää. Tammikuussa pelattu ottelu Jyväskylän Kirittäriä vastaan päättyi Kirittärien 2-0 voittoon (4-2,19-4). ”Ensimmäinen harjoituspeli oli meille vaikea. Vaikea halli pelata, joukkueella vähän yhteisiä harjoituksia alla ja vastassa sarjan kovin joukkue.”, kertaa Järvenpää ensimmäistä harjoitusottelua. Toinen testi saatiin Tampereen Pirkkahallissa kun vastaan asettui niin ikään sarjan kärkijoukkueista Manse PP. Ottelu päättyi Tampereen tiukkaan 2-0 voittoon (3-2,2-1). ”Mansea vastaan pelasimme hyvän pelin josta olisimme ansainneet jopa voiton. Kotiutusprosenttimme jäi kuitenkin liian alhaiseksi ja ulkopelissä räpylävirheemme palkitsivat Mansen viidestä juoksusta neljä.”, Järvenpää pohtii. Vesattarien kannalta talvikausi on siis antanut jo merkkejä siitä että pelin kulkiessa toivotulla tavalla joukkue pystyy aidosti haastamaan jopa kärkijoukkueet ja kamppailemaan otteluiden voitosta.

Lauantain alkuturnaus Raumalla alkaa klo 10.00 Feran ja Vesattarien kohtaamisella. Vesattaret pelaavat toisen ottelunsa heti perään 12.30 Pesäkarhuja vastaan ja alkulohkon päättää Feran ja Pesäkarhujen ottelu klo 15.00. Lohkon voittaja selvittää tiensä lopputurnaukseen. Aamun avausottelu on tuossa katsannossa ennakkoasetelmiin nähden heti kiivas kamppailu tärkeästä voitosta. Ottelun voittaja pääsee pelaamaan lopputurnauspaikasta molempien joukkueiden otteluissa pesäkarhuja vastaan. Kahdella voitolla lopputurnauspaikka on varma, kun taas otteluiden mennessä ristiin turvaudutaan tilastomatematiikkaan. Kahden ottelun alkulohko tarjoaa kuitenkin herkullisen mahdollisuuden yllätyksille, ja halliolosuhteet luovat aina omat erikoisuutensa kansallispelin läpivientiin. Odotettavissa on siis mielenkiintoinen hallipäivä kun kamppailu sm –mitaleista alkaa!

”Hyvillä odotuksilla lähdetään turnaukseen! Lähdemme ehdottomasti pelaamaan turnauksen voitosta ja lopputurnauspaikasta. Mielestäni joukkue on iskussa ja valmis taistelemaan voitoista”, pelinjohtaja maalaa tulevaa viikonloppua. Pelinjohtajan papereista löytyy yleisölle myös muutama seurattava asia. ”Meiltä kannattaa seurata ykköskärkemme Henna Nurmi – Riina Korkeamäki työskentelyä. Mailassa myös Oona Rantomaan varmoja otteita on lupa odottaa. Omissa papereissani lukkarimme Mari-Ann Lehtinen kuuluu sarjan eliittiin ja on meille erittäin tärkeä ulkopelin kapellimestari. Sisäpelissä jokeriosastolta saamme taitoa vaihtotilanteisiin mm. kaksikolta Maria Kitola ja Johanna Käkönen.”, Järvenpää uumoilee.

Lauantaina nähdään minkälaisiin tuloksiin Vesattarien ensikosketukset halli sm –turnauksessa realisoituvat. Naisten superpesiksen ottelut, mukaan lukien halli sm-turnaus on katsottavissa myös Ruutu+ -palvelusta, joten mikäli et pääse Raumalla voit virittäytyä kotistudio tunnelmaan omalta kotisohvaltasi!