Vesattarille aluemestaruus!
huhtikuu 29, 2019
Otteluennakko: Kirittäret – Vesattaret. Kausi käyntiin kovimmalla mahdollisella haasteella!
toukokuu 11, 2019

Kausi 2019 käynnistyy Vesattarien osalta äitienpäivänä 12.5. Mynämäen Vesan ensimmäinen Superpesisottelu pelataan Jyväskylässä, hallitsevan mestarin Kirittärien vieraana. Superpesiskausi tarjoilee ennakko-odotuksissa useamman herkullisen tarinan sekä joukkueiden että yksilöiden näkökulmasta. Viime kauden päätteeksi ”Taina”-pokaalia SM-kullan merkiksi nostellut Kirittäret on vahvin suosikki mestariksi myös alkavalla kaudella. Ennakkoasetelmissa Jyväskyläläisten vahvimmat haastajat tulevat Porista ja Lapualta.

Jyväskylän Kirittäret puolustavat mestaruutta kaudella 2019. Kuva: Antti Haapasalo

Naisten superpesiksessä pelaa kaudella 2019 yksitoista joukkuetta. Sarja pelataan kaksinkertaisena, jonka lisäksi jokaiselle joukkueelle kertyy lisäottelupareista neljä ottelua lisää. 24 runkosarjaottelun jälkeen pudotuspeleihin selviävät kahdeksan parasta joukkuetta. Kaksi viimeistä sen sijaa pelaavat vastakkain putoamiskarsinnassa. 2000- luvulla mestaruus on karannut vain kolmesti Jyväskylä-Lapua akselin ulkopuolelle, eikä tämä kaksikko ole luovuttamassa mestaruutta muille helpolla tänäkään vuonna. Menestyjäkaksikon ulkopuolelta suurin suosikki on Porin Pesäkarhut, jonka peräti kolme pelinjohtajaa äänesti mestaruus-suosikiksi. Pelinjohtajien ykköshevonen mestaruustaistoon on hallitseva mestari Kirittäret. Pesäkarhujen jälkeen sijalta kolme pelinjohtajien ennakkokaavailussa löytyy Lapuan Virkiä. Virkiän joukkue on nuorentunut paljon lähivuosien mestaruusjoukkueista, mutta laatua Lapualta löytyy edelleen. Kärkikolmikkoon on tarjolla myös lähivuosina upeasti profiiliaan nostanut Manse PP Tampereelta, mestarijoukkue vuodelta 2017. Tampereella on pesisbuumi ja Mansen joukkue kestää vertailua aina kärkeen asti. Seinäjoen Maila-Jussit löytyvät pelinjohtajien arvioissa sijalta viisi, mutta sijat 6-8 jakoivat enemmän mielipiteitä. Viimeisiksi pudotuspelijoukkueiksi pelinjohtajat äänestivät Rauman Feran, Kempeleen Kirin sekä Hyvinkään Tahkon. Arvioissa ensimmäinen pudotuspelien ulkopuolelle jäävä joukkue olisi Pesä-Ysit Lappeenrannasta, ja Vesattaret jatkaisivat kauttansa putoamiskamppailussa Lappajärveä vastaan. Vesattarien kohdalla huomattavaa on että kolme pelinjohtajaa sijoitti kuitenkin nousijajoukkueen pudotuspelijoukkueeksi.

Naisten Superpesiksen Pelinjohtajat laittoivat joukkueet järjestykseen

Uutena paikkakuntana Superpesiskartalla nähdään siis Mynämäki. Perinteikkäiden Superpesis-seurojen joukossa Vesattarien ei tarvitse toki nöyristellä, vaikka ennakkoasetelmissa voimasuhteet ovatkin tähtiä pullistelevien kärkiseurojen puolella. Vesattaret ovat asettaneet tavoitteekseen pudotuspelipaikan, jonka saavuttaminen vaatii onnistumista ja pisteiden keräämistä heti alkukaudesta lähtien. Minimitavoitteena nousisajoukkueelta voidaan toki pitää sarjapaikan säilyttämistä, mutta joukkueen itsensä määrittelemä tavoite on vahvasti pudotuspeleissä.

”Sisäpelissä vahvuutemme on lyöntivoima ja ulkopelissä sen laatu. Meidän pitää pystyä toteuttamaan
sisäpelissä omaa pelitapaamme. Tavoittelemme paikkaa pudotuspeleissä.
Tulemme olemaan energinen, iloinen ja taisteleva Vesattaret. Kotikenttämme on monelle joukkueelle uusi
ja pyrimme tekemään siitä hankalan paikan vastustajille. Avainpelaajiamme ovat Henna Nurmi, Riina
Korkiamäki, Johanna Käkönen, Sini Haataja ja Minttu Mäkinen.” , kuuluu Vesattarien pelinjohtaja Mikko Järvenpään analyysi pesäpalloliiton kausiennakkossa.

aluemestaruuden pokannut Vesattaret taistelee tulevalla kaudella Superpesisjoukkueita vastaan tavoitteenaan pudotuspelipaikka!

Vesattarien vahvuus on ennakkokaavailussa nimenomaan tiiviissä joukkuepelissä. Yhtenäisellä ja tasaisella suorittamisella tavoitteen saavuttaminen on täysin mahdollista. Pelinjohtajat eivät asettaneet ennakoissaan Vesattarien pelaajia suurimmiksi suosikeiksi yksilöpalkintojen kerääjiksi. Vuoden naispesäpalloilijaksi kaavaillaan Kirittärien Virpi Hukkaa, joka on myös ylivoimainen suosikki etenijäkuningattareksi sekä ykkösenä myös paras koppari -kategoriassa. Hukan seurakavereista suosikeiksi nousivat Emma Körkkö (paras vaihtolyöjä, paras linjapelaaja) ja Venla Karttunen (vuoden nuori läpimurtopelaaja). Koko kolmikko asettuu heti Vesattarien avausottelussa kiilaan Mynämäkeläisiä vastaan, joten tähtisikermän tasonmittausta ei tarvitse odotella avausottelua pidemmälle.

Vuoden lukkariksi suurin suosikki on Mansen Senni Sallinen, etukenttäpelaajaksi Porin Emilia Itävalo ja paras kotiuttaja Virkiän Janette Lepistö. Vesattarista ainoa ääniä saanut pelaaja on kapteeni Maria Kitola, jonka yksi vastustajien pelinjohtajista on asettanut sarjan parhaaksi vaihtolyöjäksi. Joukkueena Vesattaret löytyvät vuoden yllättäjä -kategorian jaetulla kärkisijalla kahdella äänellä. Vaikein vieraskenttä pelinjohtajien arvioissa on Hippos Jyväskylässä.

Näistä ennakkoasetelmista lähdetään siis Vesattarien osalta naisten Superpesiskauteen 2019. Heti ensimmäisessä ottelussaan Kirittäret kohtaava joukkue pääsee avaamaan Superpesiskauden uudistetulle Hanakat-Areenalle vasta keskiviikkona 22.5, jota ennen edessä on kolmen vieraspelin rupeama. Ensimmäinen koti-ottelu pelataan 22.5 Porin Pesäkarhuja vastaan, ja katsomoon odotetaan suurta yleisömäärään toivottamaan kotijoukkue uudelle sarjatasolle. Pitkin talvikautta yhteishenkeä ja yleisön tukea hehkuttaneet pelaajat ovat tuoneet jatkuvasti esille kotiyleisön merkityksen, ja mikä olisikaan hienompi tapa avata historiallinen Superpesiskausi kuin katsomon täydeltä omiaan kannustavan kotiyleisön tuki!

Superpesiksen myötä jokainen naisten ottelu on nähtävissä televisiolla ja älylaitteilla Ruutu+ -palvelun kautta joko monikamera- tai fanikameralähetyksinä. Ruutu+ -palvelun lisäksi voit seurata Vesattarien matkaa myös facebookissa sekä instagramissa.

Superpesiksen kausiennakko luettavissa tästä.