Otteluennakko: Jussit vastassa ennen jussia
kesäkuu 18, 2019
Vesattarille jaksovoitto Suomen mestareista
heinäkuu 4, 2019

Vesattaret saavat tänään keskiviikkona vastaansa hallitsevan Suomen mestarin Kirittäret Jyväskylästä. Kirittäret oli ja on edelleenkin myös kuluvan kauden osalta mestarisuosikki numero yksi, vaikka tällä hetkellä joukkue löytyykin sarjataulukosta ”vasta” sijalta kolme. Voitosta voittoon ei Kiriittärienkään kausi ole sujunut vaan sarjan ainoa tappioton joukkue Lapuan Virkiä on jo peräti kahdesti jättänyt jyväskyläläisjoukkueen nuolemaan haavojaan. Varsinkin ensimmäisen kohtaamisen jälkeen, jossa Lapua haki puhtaan 2-0 vierasvoiton antamatta vastustajalle juoksuakaan, jälkipyykkiä lienee pesty pitkään ja hartaasti. Mestaruudet kuitenkin ratkaistaan vasta syyskuussa ja tärkeintä on, että silloin nuotit ovat kohdallaan.

Kirittärien ykköskärki on tehnyt läpi kauden todella vakuuttavaa jälkeä. Tolpat hihoissaan pelaava Ella Korpela on etenijätilaston kolmosena ja tyhjälle kentälle hän on mennyt yli 70%:n varmuudella. Kärjen eteenpäin viemisestä päävastuun kantava, viime kaudella vuoden naispesäpalloilijaksi valittu Virpi Hukka on ollut täysin pitelemätön. Vaihtolyöntien onnistumisprosentti on ollut huikeat 82,5% ja kaiken kukkaraksi hän pitää myös etenijätilaston ylivoimaista ykkössijaa 39 tuodulla juoksulla vaikka joutui alkukaudesta jättämään kaksi peliä väliinkin. Kotiutusosastolla taas Nalle Viljasella on jopa runsauden pulaa, ja niinpä hän halutessaan voisi pelata jopa kolmella kotiuttajajokerilla. Päävastuu kotiutuksista näyttää kauden aikana valuneen Oulusta siirtyneelle Siri Eskolalle, joka on paukutellut tyttöä tupaan hurjalla yli 71%:n varmuudella. Häntä ovat tukeneet jokeriosastolta Saara Sumen sekä Iina Valkeejärvi, mutta myös yhdeksiköstä löytyy kotiutuspotentiaalia ainakin turkulaislähtöiseltä Emma Körköltä (os. Nieminen) sekä Emma Salliselta, joka tosin näyttää puuttuvan Kirittärien tämäniltaisesta kokoonpanosta. Kirittärien suosikkiasema ei kuitenkaan perustu pelkästään sisäpeliin vaan myös ulkopeli on parasta mahdollista A-luokkaa. Annettujen juoksujen lukema 36 on sarjan pienin ja vastustajien kolmostilanteet Kirittäret on onnistunut tuhoamaan yli 70%:n varmuudella, sarjan paras lukema sekin. Ulkopelin osalta tärkeimmässä roolissa on lukkari ja siinä usein sääntöjen rajamailla olevia innejä nosteleva Mari Mantsinen on jälleen ollut luottamuksen arvoinen. Mantsinen nähdäänkin myös tulevana viikonloppuna Seinäjoella Itä-Länsi -ottelussa kuten myös viisi muuta Kirittärien pelaajaa sekä Idän joukkueen pelinjohtokaksikko Viljanen-Kaijansinkko.

Vesattaret ja Kirittäret ovat tällä kaudella kohdanneet jo kertaalleen. Kauden avausottelussa Jyväskylässä emännät näyttivät vierailleen, mikä on tasoero sarjan ykkössuosikin ja sarjanousijan välillä. Äitienpäivänä pelattu ottelu päättyi Kirittärien selvään voittoon lukemin 2-0 (9-1, 5-1). Tämäniltaiseen kohtaamiseen Vesattaret lähtee samalla kokoonpanolla kuin viimeksi Raumalla Feraa vastaan, mikä tarkoittaa sitä, että Mansesta laina-apuna saatu Sini Mäkelä korvaa edelleen toipilaana olevan Johanna Käkösen siepparin tontilla. Lyöntijärjestykseen toki on tehty pientä säätöä palaamalla kahden kärjen taktiikkaan. Ottelun ennakkosuosikin asemasta ei ole pienintäkään epäselvyyttä ja jo jaksovoitonkin saaminen olisi kuluvan kauden toistaiseksi suurin yllätys. Veikkauksen kerroinasettelu (36,00 / 10,00 / 1,03) pitää vierasvoittoa jokseenkin pomminvarmana.

Ottelu Hanakat Areenalla alkaa arkiseen tapaan klo 18.