Team Vesattaret -ilta herätti kiinnostusta!
maaliskuu 4, 2019
Ennakko: Roihu – Vesattaret
maaliskuu 9, 2019

Raikas keväinen tuuli silittelee ensimmäistä superpesiskautta odottavaa Hanakat Areenan maisemaa. Vesattarien naisjoukkue hikoilee saleissa ja halleissa ollakseen valmiina pääsarjadebyyttiinsä. Ensimmäiseen superpesiskauteen valmistautuu myös joukkueen äitihahmo, joukkueenjohtaja Mona Heikkilä.

Mona Heikkilä, 28, on viettänyt pesäpallon parissa noin 20 vuotta elämästään. Mynämäen Vesan kasvatti on vuosien varrella kasvanut seurassa monipuoliseen rooliin. Pelaajan roolin ohelle ovat viime vuosina nousseet mm. paikka johtokunnassa sekä varainhankkijana. Tuleva kausi on Heikkilälle ensimmäinen Vesattarien joukkueenjohtajana, eikä enempää eikä vähempää kuin suoraan superpesisjoukkueen peräsimessä! ”Parina edelliskautena olen auttanut taustatöissä pelaamisen ohella, joten sitä kautta kokemusta näistä hommista löytyy jo jonkin verran.” , Mona aloittaa. Mikä sitten sai naisen tarttumaan vastuulliseen tehtävään? ”Tunnen joukkueen ja he ovat minulle kuin toinen perhe. Minulle on kunniatehtävä saada olla osana tätä matkaa ja auttaa heitä huipulle joukkueenjohtajan roolissa. Ehkä se oli se kliseinen rakkaudesta lajiin -tunne joka sai minut ottamaan tämän tehtävä vastaan.”, Mona hymyilee.

Siviilissä Mona työskentelee Vesattarien vahvan yhteistyökumppanin Neste Mynämäen kahviovastaavana. Vastuullisen siviilityön ja määrätietoisen luonteen ominaisuudet yhdistyvät myös joukkueenjohtajan roolissa. ”Joukkueenjohtajan hommissa on tietysti omat haasteensa kuten kaikissa seuran töissä. Suurin haaste tässä olen varmasti minä itse , koska jos johonkin lähden mukaan niin se tehdään sata lasissa eikä yhtään alle!”, Heikkilä vannoo. Entä mitä käytännössä tarkoittaa joukkueen johtaminen superpesistasolla? ”Naiset treenaavat tällä hetkellä paljon, jolloin heidän vapaa-aikansa jää vähäiseksi. Olosuhteiden tulee siis olla kunnossa ja heidät täytyy pitää tyytyväisenä, ja mikäli yhtään naisia yleisesti tunnetaan niin naisen tyytyväisenä pitäminen ei ole helpoin rasti!”, Mona naurahtaa pilke silmäkulmassa. ”Omiin tehtäviini kuuluu pääasiassa hankkia naisille tarvittavat ruokailut pelireissuille ja leiriviikonlopuille, sekä mm. kuljetukset ja majoitukset vieraspelimatkoille.” Mynämäen Vesa palkkasi seuratyöntekijän koko seuran tarpeita tukemaan, ja myös naisjoukkue saa tukea seuralta. ”Seuratyöntekijä Tarleena Tähtinen auttaa taustatöissä mm. tilaamalla varusteita ja seuravaatteita. Paljon siellä on pikkuhommia joita teemme yhdessä Tarleenan sekä oman superpesistiimimme kanssa. Superpesikseen nousu vaatii tietysti myös joukkueenjohdolta enemmän kuin ennen. Vastuu asioissa ja niiden hoitamisessa kasvaa ja läsnäolo on tärkeä asia käytännön asioiden ohella.”, Heikkilä tietää.

 

Joukkueenjohtaja toimii luonnollisesti hyvin lähellä joukkuetta, joten millä odotuksin kauteen lähdetään? ”Luotan naisiin täysin ja tiedän heidän treenaavan hyvin ja motivoituneesti. Ensi kaudelta odotan vahvaa yhteishenkeä, loistavia ulkopelisuorituksia, taktista sisäpeliä sekä voitonkiljahduksia! Tavoitteet pitää toki pitää realistisina mutta pelinjohtaja Mikko Järvenpää tekee tavoitteen sarjasijoituksista yhdessä muun valmennuksen ja joukkueen kanssa.”, Mona maalailee.

Vesattarien superpesisnousu on kiinnostanut paikallisia kiitettävällä tavalla, ja kaikki kumppanit toivotetaan tervetulleiksi toimintaan. ”Tulevaan superpesiskauteen oman kylän yrittäjät ovat lähteneet mukaan erittäin positiivisesti. On mukava huomata kuinka pienessä kylässä ihmiset ovat innoissaan Vesattarien tulevasta kaudesta ja haluavat olla mukana naisten matkassa. Tavoitteeseen on vielä hieman matkaa, joskin avoimia yhteistyösopimuksia on mukavasti pöydällä. Uskon että taloudelliseen tavoitteeseen päästään ja siitä saa kiittää meidän loistavia tukijoita niin omassa kylässä kuin lähialueilla!”, Mona kiittelee.

Loppuun tuore joukkueenjohtaja heittää terveisensä kannattajille ja seuraajille. ”Superpesiskesään on vielä vähän aikaa, mutta toivottavasti mahdollisimman moni löytää tiensä uudistetulle Hanakat Areenalle. Katsojat ovat yksi pelaaja meidän joukossamme ja heitä tarvitaan! Kiitos kaikille mukanaolijoille, nähdään kentillä!”, Mona lopettaa.