Otteluennakko: Kärkijoukkue Lapua Vesattarien vieraaksi
kesäkuu 14, 2019
Otteluennakko: Jussit vastassa ennen jussia
kesäkuu 18, 2019

Vesattaret lähtevät tänään yrittämään jo 10 ottelun mittaiseksi venyneen tappioputken katkaisemista kun vastustajaksi Hanakat Areenalle saapuu Pesä Ysit Lappeenrannasta. Pesä Ysit sijoitettiin kausiennakoissa Lappajärven ja Vesattarien kanssa siihen kastiin, jonka kohtalona on ratkaista putoamiskarsintaan jäävä joukkue. Viime kaudella Lappeenranta sijoittui kahdeksanneksi, mutta sen kokoonpano koki kovia talvitauon aikana. Kun erinomaisen lukkarin Noora Matikan lisäksi kuudesta viime kauden sisäisen tehopistetilaston parhaasta neljä häipyi maisemista, oli Pesä Yseille helppo ennustaa vaikeaa tai ainakin hyvin haasteellista kautta. Toki muutamia uusia nimiäkin on joukkueeseen hankittu, mutta heistä vain Kempeleestä saapuneella Sarita Heikkisellä sekä paluumuuttaja Katriina Luomalla oli mainittavaa kokemusta superpesistasolta.

Suurin kysymysmerkki koski lukkarin tontin täyttämistä, sillä selvää ykköslukkaria ei ollut tiedossa. Alkukaudesta innien nostamisesta huolehti Fanni Kanerva, mutta viimeiset kaksi ottelua pestiä on hoitanut Essi Rytteri, joka on ainakin alustavien kokoonpanotietojen mukaan lavalla myös tänään. Vielä juniori-ikäinen Essi saikin heti kauden ensimmäisessä superin pelissään sekoitettua mestarisuosikki Kirittärien sisäpeliä matalilla syötöillään niin, että suurin mestarisuosikki ei saanut koko ottelussa lyötyä kuin kolme juoksua hukaten yhden sarjapisteen liitolle. Matalan rajamailla oleviin syöttöihin on siis Vesattarienkin syytä tänään varautua.

Muutenkin Pesä Ysien alkukausi on sujunut odotettua paremmin ja voittojakin on tilillä jo kolme. Joukkue on kohdannut Lappajärven jo kahdesti voittaen kummatkin kohtaamiset ja lisäksi se onnistui yllättämään tämänhetkisen sarjavitosen Seinäjoen vieraskentällä. Henkilökohtaisella tasolla vakuuttavinta jälkeä on tehnyt joukkueen kapteeni Marianne Roiha, jonka vastulla sisäpelissä on saatella joukkueen liukkaita kärkietenijöitä etupesiltä eteenpäin. Marianne löytyy kärkilyöntitilaston kärkipäästä 52 kärkkärillään ja hienojen suoritusten ansiosta hänet valittiin myös Itä-Länteen ainoana Pesä Ysien edustajana. Tosin myös tyttöjen superissa Haminaa edustava Noora Pasi pääsee pukemaan Idän edustuspaidan B-tyttöjen kamppailussa.

Vesattaret lähtevät otteluun täsmälleen samalla kokoonapanolla ja lyöntijärjestyksellä, jolla aloittivat perjantaisen kohtaamisen Lapuaa vastaan. Ottelu alkaa Hanakat Areenalla sunnuntaiseen tapaan klo 17, ja kun sääennustekin lupailee mitä kauneinta kesäsäätä ja lähes hellelukemia, voidaan taas odottaa lehterien täyttyvän ääriään myöten.