Otteluennakko: Jokohan menisi tappioputki poikki?
kesäkuu 16, 2019
Otteluennakko: Mestarit Vesattarien vieraaksi
heinäkuu 3, 2019

Vesattaret  saavat vetää pelivermeet päälle vielä kertaalleen ennen juhannuksen viettoon siirtymistä kun keskiviikkoiltana vastustajaksi saapuu Seinäjoen Maila-Jussit. Seinäjoki on tullut tunnetuksi yhtenä maan maineikkaimmista pesispaikkakunnista lähinnä miespesäpallon kautta, mutta myös naispesiksellä on ollut merkittävä rooli ja kuluva kausi onkin SMJ:lle  jo viides peräkkäinen pääsarjatasolla. Mitalien makuun Seinäjoen naiset ovat päässeet viimeksi 1970-luvulla, mutta pitkäksi venyneen suvantovaiheen jälkeen suunta on viime vuosina osoittanut ylöspäin. Viime kaudella SMJ sijoittui runkosarjassa viidenneksi jääden kuitenkin peräti 20 pisteen päähän nelossijasta. Puolivälierissä naapurikaupunki Lapuan naiset eivät naapureita säälineet vaan veivät sarjan puhtaasti 3-0 häviämättä jaksoakaan.

Tämän kauden ennakkokaavailujen mukaan kärkinelikko on pystynyt säilyttämään selvän hajurakonsa muihin. SMJ:n osalta hajuraon umpeen kuromista vaikeutti erinomaisen lukkarin Niina Härkösen sekä kotiuttajajokeri Saara Suomalaisen poistuminen vahvuudesta. Suomalaisen lähdön jälkeen kotiutuksista suurimman vastuun on joutunut kantamaan Aino-Kaisa Mantere, joka jo viime kaudella löytyi lyöjätilaston kärkikymmeniköstä. Etenemisvoimaa löytyy mukavasti ainakin Netta Rummukaiselta, Laura Kerolalta ja Maiju Mäntylältä. Suurimmat ongelmat viime kaudella löytyivät ulkopelin puolelta, sillä sen kentästä lyötiin juoksuja toiseksi eniten. Suurena kysymysmerkkinä ennen kauden alkua olikin, miten Härkösen korvaajana aloittava, vasta 17-vuotias Johanna Karjanlahti selviytyy vaativasta lukkarin tehtävästä, mutta ainakin toistaiseksi hän on onnistunut vastaamaan haasteeseen ja vakiinnuttanut paikkansa lautasen äärellä. SMJ:n alkukausi on muutenkin sujunut odotusten mukaisesti ja pisteitä on ropissut tasaiseen tahtiin niin että se löytyy virallisesta sarjataulukosta sijalta 5. Kotiuttajajokeri Aino-Kaisa Mantere on ollut vähintäänkin viimevuotisessa vireessä ollen tällä hetkellä lyöjätilaston vitossijalla 24 lyödyllä juoksulla. Etenemispuolella vastuu on jakautunut tasaisemmin, sillä hyviä etenijöitä löytyy useampiakin ja ainakaan nopeuden puutteeseen Seinäjoki ei kaadu.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen Seinäjoella. Siitä ottelusta ei Vesattarille lämpimiä muistoja jäänyt, kun emännät rankaisivat vieraiden ulkokenttää lyömällä peräti viisi kunnaria. Vesattarien tämän kauden heikoimman esityksen loppunumerot olivat 2-0 (7-3, 13-3). Sitä on kutenkin turha enää surra ja nyt kun apinakin on saatu ravistettua selästä historiallisen ensimmäisen superpesisvoiton myötä, voidaan hyvällä syyllä odottaa tasaista ja hyvätasoista vääntöä sarjapisteistä. Ennakkosuosikin paineet toki ovat seinäjokelaisten harteilla, mitä todistavat Veikkauksen kertoimetkin. Ottelun lopullisen voittajan kertoimet ovat 3,50/1,26 mikä tarkoittaa sitä, että Veikkauksen mielestä Vesattarien voiton todennäköisyys on noin kerran neljästä. Vesattaret joutuvat tekemään tähän otteluun pienen kokoonpanomuutoksen, sillä viime ottelussa parhaana palkittu Oona Rantomaa sai viimeisessä vuoroparissa erittäin ikävän näköisesti pallon silmäänsä, ja on poissa kokoonpanosta. Onni onnettomuudessa kuitenkin oli, että todella pahalta näyttäneestä tilanteesta selvittiin aivotärähdyksellä ja turvonneella mustalla silmällä. Oonan tilalla 3-vahtina nähdään tänään Neea Helin. Ottelu Hanakat Areenalla alkaa arkiseen tapaan kello 18 ja kun sääennustekin lupailee upeaa kesäsäätä, voidaan taas odottaa katsomojen täyttyvän ääriään myöten.