Otteluennakko: Vesattaret Mansen kyytiin
kesäkuu 12, 2019
Otteluennakko: Jokohan menisi tappioputki poikki?
kesäkuu 16, 2019

Vesattaret saavat tänään perjantaina vastaansa sarjaa johtavan Lapuan Virkiän. Lapua on aloittanut kauden todella vahvasti ja se on sarjan ainoa joukkue, joka ei ole vielä kertaakaan joutunut nielemään tappion karvasta kalkkia. Puhdasta sarjaa rasittavat vain kolme jaksotappiota, jotka ovat tulleet Hyvinkäätä, Poria ja Kempelettä vastaan. Mikään yllätys Lapuan vahva alku ei ole, sillä se on viidellä peräkkäisellä mestaruudellaan vuosina 2011-15 ollut tämän vuosikymmenen vahvin seura naisten superissa. Suunta on kuitenkin aivan viime vuosina näyttänyt hieman alaspäin, ja viime kaudella himmeämmätkin mitalit karkasivat muualle. Joka tapauksessa Lapua on edelleen vahva mitalikandidaatti etenkin kun se on jopa hieman vahvistunut viime kaudesta.

Joukkueen ykköstähti on helppo nimetä, sillä kotiuttajajokeri Janette Lepistö on vienyt lyöjäkuningattaren tittelin jo neljästi peräkkäin, ja viime kaudella eroa kakkoseen kertyi peräti 36 lyödyn juoksun verran. Toinen merkille pantava nimi löytyy lautasen äärestä, sillä toista kauttaan Virkiää edustava Jenna Kammi-Rahnasto on eittämättä yksi sarjan parhaista lukkareista. Pohjalaisia harvoin pääsee syyttämään liiasta vaatimattomuudesta, ja päivän selvää on, että tähänkin kauteen Lapualla on lähdetty tavoittelemaan mestaruutta, eikä se pallon pyöreyden tuntien mikään jymy-yllätys olisikaan.

Vahva alkukausi näkyy luonnollisesti myös henkilökohtaisissa tilastoissa. Lyöjätilaston kärkipaikalta löytyy odotetusti Janette Lepistö 29 lyödyllä juoksulla, mutta Porin Susanna Puisto on vain yhden tikin perässä. Kärkilyöntitilaston kärjestä taas löytyy Essi Kylli 54 kärkkärillä. Essin päätehtävänä on viedä Lapuan kärkietenijöitä ykköseltä kakkoselle ja siinä tehtävässän hän on onnistunut lähes 75%:n varmuudella. Myös oma eteneminen kärjen takana on sujunut mainiosti, mistä kertoo 17 tuotua juoksua, mikä on täsmälleen sama määrä kuin etenijäjokeri Kaisaleena Rautakorvella. Eikä ole valittamista ollut myöskään Lapuan ulkopelissä. Lapuan viisi ensimmäistä vastustajaa (Lappajärvi, Seinäjoki, Hyvinkää, Jyväskylä ja Kempele) eivät saaneet yhteensäkään lyötyä kuin kolme juoksua Lapuan kentästä, mikä on täysin ennen näkemätöntä. Sen jälkeen tahti on hieman normalisoitunut, mutta edelleenkin Lapuan ulkokenttä on ollut tilastollisesti sarjan vahvin vain 2,9 annetulla juoksulla per ottelu.

Vesattaret sen sijaan hakevat edelleen kauden avausvoittoaan, ja jos se tästä ottelusta tulee, niin se olisi kauden yivoimaisesti suurin yllätys. Veikkauksen kerroinasettelu (35,00 / 9,20 / 1,04) pitääkin vierasvoittoa jokseenkin pomminvarmana. Vesattaret jatkaa täsmälleen samalla kokoonpanolla ja lyöntijärjestyksellä, jolla se aloitti edellisen vierasottelunsa Tampereella. Avausjaksolla toissa vuoden Suomen mestareita vastaan Vesattaret olivat täysin tasavertaisia, ja Manse PP onnistui pusertamaan jakson voittojuoksun vasta viimeisen vuoroparin tasoittavalla. Toisella jaksolla Manse sai lyöntipeliinsä lisää tehoa, ja jakso päättyi selvään kotivoittoon.

Ottelu Hanakat Areenalla alkaa arkiseen tapaan klo 18.