Kausiennakko: Vesattaret tavoittelemaan Superpesiksen pudotuspelipaikkaa!
toukokuu 10, 2019
Otteluraportti: Jyväskylä – Mynämäki 2-0 (9-1, 5-1)
toukokuu 13, 2019

Kapteenisto valmiina kauteen!

Äitienpäiväsunnuntai, Mynämäen Vesan kautta aikojen ensimmäinen SM-tason ottelu, vieraspelimatka Jyväskylään, vastassa hallitseva suomenmestari Kirittäret. Tässä ovat lähtökohdat Mynämäen Vesan naisten Superpesisjoukkueen kauden avaukseen. Jyväskyläläiset puhdistivat viime kauden päätteeksi palkintopöydän kun parhaan ulkopelaajan, sisäpelaajan, lukkarin, pelinjohtajan sekä pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkitut löytyivät kaikki mestaruusjoukkueen kokoonpanosta. Samat nimet jatkavat Kirittärien kokoonpanossa edelleen, joten vastassa on rutinoitunut sekä meritoitunut mestariryhmä – kovin mahdollinen haaste tuoreen nousijajoukkueen testiksi.

Vesattarien kausi alkaa sunnuntaina

Vesattarien sunnuntaipäivästä ei voi ennustaa helppoa, mutta sitäkin suurempia mahdollisuuksia se tarjoaa. Harjoituskaudella hyviä otteita esittänyt joukkue tuntee toisensa läpikotaisin ja joukkuepelissä piileekin Vesattarien vahvuus tähtiä vilisevän kotijoukkueen vieraana. Joukkue on terveenä ja valmis pääsarjatason haasteisiin, eikä pelinjohdon tarvitse omiaan tähän tilaisuuteen motivoida. ”Minun tehtäväni on enemmänkin hillitä latausta ja saada joukkueen keskittyminen oikeisiin asioihin jännittävässä tilanteessa. Oma pelitapa ja jokaisen yksilön vahvuudet on saatava esiin jännityksen alta.”, tiedostaa Vesattarien pelinjohtaja Mikko Järvenpää. ”Yllätysvalmis nousijajoukkue”, kuuluu puolestaan Jyväskylän kokeneen pelinjohtajan Nalle Viljasen kommentti Kirittärien omassa otteluennakossa.

Mynämäkeläisten joukkue on ollut kasassa ja muuttumattomana käytännössä koko talvikauden viime kesän nousujuhliin päättyneen kauden jälkeen. Kokoonpanoa ja pelitapaa on hiottu saleissa, halleissa, harjoituskentillä ja espanjan lämmössä harjoitusleirillä. Sunnuntaiseen sarja-avaukseen Jyväskylässä on siis valmistauduttu laadukkaasti, eikä Vesattarien nousijajoukkue aio lähteä nöyristelemään hallitsevan mestarin vieraana. ”Kokoonpano sarja-avaukseen on käytännössä selvillä, yhden pelaajan muutoksia voi vielä loppumetreillä tulla. Vastustaja ei voisi olla kovempi, mutta näen että meillä voi tässä tilanteessa olla pieni yllätyksen sauma.”, Järvenpää kommentoi. Yllätyksen sauma piileekin nimenomaan joukkueen tiiviydessä ja yhtenäisyydessä. ”Meidän pitää uskaltaa pelata omilla vahvuuksillamme ja pelata rohkeaa ja yllätyksellistä sisäpeliä. Ulkopelissä räpylän on kestettävä ja palot on tehtävä silloin kun ne ovat tehtävissä.”, pelinjohtaja linjaa.

”Meillä on Jyväskylässä vain voitettavaa. Tunnemme toisemme hyvin ja runko on ollut kasassa jo monta vuotta. Tiedämme toisemme ja toistemme vahvuudet.”, tuumii Vesattarien kapteeni Maria Kitola. Ykköspesiksen ja Superpesiksen välillä on iso ero ja tiedostamme sen. Paljon on tehty töitä sen eteen että olemme valmiina uuteen sarjatasoon. Viime kaudella meille riitti ihan peruspeli, tällä kaudella se tuskin riittää.” , tuumii Riina Korkiamäki.

Riina Korkeamäki on tunnustellut Superpesiksen vauhtia jo 2016 Vihdissä.

Sunnuntaiseen sarja-avaukseen lähdetään siis jännittävissä tunnelmissa. Pelinjohtajien ennakkoäänestyksessä Jyväskylän Kirittäret on sijoitettu sijalle 1. ja vastaavasti Vesattarien ounasteltu sijoitus on 10. Mynämäkeläisillä ei siis ole näistä asetelmista kuin voitettavaa. Aloitus hallitsevaa mestaria antaa mahdollisuuden tarttua Superpesishärkää sarvista ja todistaa Superpesiksen rutinoituneemmille seuraajille että nousijajoukkue kuuluu tälle sarjatasolle. Kävipä ottelussa kuinka tahansa, varmaa on että sunnuntaina tehdään Mynämäkeläistä urheiluhistoriaa kun Vesattaret juoksee kiilaan kautta aikojen ensimmäisessä SM-tason ottelussaan.

Naisten Superpesiksessä pelataan 11 joukkueen kaksinkertainen sarja ja kaksi lisäotteluparia. Tämä tarkoittaa käytännössä 24 runkosarjaottelua joukkuetta kohden. Pudotuspeleissä kauttansa jatkavat runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta. Runkosarjassa 10. ja 11. sijoittuneet joukkueet pelaavat putoamiskarsinnoissa.

Kapteenisto valmiina kauteen!

Vesattarien kaikkien aikojen ensimmäinen SM-tason ottelu Jyväskylässä alkaa sunnuntaina 12.5 klo 17.00. Otteluun on vapaa pääsy. Superpesisnousun myötä Vesattarien ottelut on nähtävissä tv:n ja älylaitteiden välityksellä Ruutu+ -palvelusta. Valtakunnallisten palveluiden lisäksi Vesattarien matkaa pääsarjassa voi seurata seuran sosiaalisen median kanavilla sekä nettisivuilla vesattaret.fi. Ensimmäinen Superpesiksen kotiottelu Mynämäen Hanakat-Areenalla nähdään keskiviikkona 22.5 Porin Pesäkarhuja vastaan.