Otteluraportti: Niin lähellä, mutta niin kaukana
heinäkuu 20, 2019
Otteluennakko: Tahko Leidit toistamiseen Vesattarien vieraiksi
heinäkuu 23, 2019

Sarjataulukon hännille jumittuneet Mynämäen Vesa ja Lappajärven Veikot ottavat tänään mittaa toisistaan ilmeisen helteisellä Hanakat Areenalla. Joukkuiden ensimmäinen, hyvin tasainen kohtaaminen Lappajärvellä kesäkuun alussa päättyi kotijoukkueen voittoon numeroin 2-1 (2-3, 2-1, 1-0) ja siitä saadut kaksi pistettä ovat edelleenkin Veikkojen tämän kauden ainoat. Jaksotasureita sille on kertynyt neljä kappaletta, mutta niistähän ei täytettä pistepussiin kerry.

Lappajärven Veikot on Vesattarille tuttu vastustaja kolmen vuoden takaa, jolloin seurat ottivat toisistaan mittaa superin nousukarsintapeleissä. Veikot vetivät silloin pidemmän korren viemällä ottelusarjan voitoin 3-1. Ensimmäisellä superpesiskaudellaan Lappajärvi oli kuitenkin suurissa vaikeuksissa. Heittopussin asemaan ajautumista kuvastaa se, että koko kaudella sarjapisteitä kertyi vain vaivaiset viisi kappaletta. Viime kausi sujui kuitenkin jo aivan toisella tavalla, ja voittojakin kertyi tasaiseen tahtiin kirsikkana kakussa voitto Lapuasta, jonka farmiseurana Veikot on aiemmin toiminut. Toki kohtalona oli nytkin jäädä niukasti sarjajumboksi, mutta eteläpohjalaiset säilyttivät helposti sarjapaikkansa viemällä karsintaottelusarjan Pöytyää vastaan puhtaasti 3-0 häviämättä jaksoakaan. Lappajärvi koki talven aikana varsin kovia siirtomarkkinoilla, kun viime kauden sisäisen tehopistetilaston viidestä parhaasta kolme siirtyi muihin seuroihin. Viime kaudella Veikkoja vastaan tehtiin juoksuja ylivoimaisesti eniten ja sama tahti on jatkunut tälläkin kaudella. Vastustajat ovat iskeneet Lappajärven kentästä keskimäärin 14 juoksua kun Mynämäellä vastaava lukema on 10.

Henkilökohtaisissa tilastoissa ylimpänä on Kaisa Jaakkola, joka kuitenkin näyttää tänään puuttuvan ainakin ennakkoon ilmoitetusta kokoonpanosta. Mailan varressa vaarallisimpana on esiintynyt viime kuussa avioitunut Piritta Kärnä-Jantunen, joka muutamista poissaoloista huolimatta on ehtinyt iskeä yhdeksän tikkiä. Kauden ensimmäisissä otteluissa lukkarin virkaa toimitti Aleksandra Latvala, mutta hän on sittemmin saanut tehdä tilaa Emmi Peltolalle. Mynämäen tavoin myös Lappajärvellä pelinjohtaja on vaihtunut sitten alkukauden, kun Jarkko Kujanpää luovutti jo kolmen ottelun jälkeen viuhkan siihen asti kakkospelinjohtajana toimineelle Ville Laitilalle.

Mynämäki on viimeisten viikkojen aikana joutunut kohtaamaan myös lajin raadollisemman puolen, kun telakalle on siirtynyt pelaajia yksi toisensa jälkeen ja kokoonpanot ovat vaihdelleet ottelusta toiseen. Tämäkään päivä ei tuo muutosta asiaan, sillä kotiuttajajokeri Minttu Mäkinen joutuu jättämään pelin väliin. Mintun tilalla jokeripaidassa, joskaan tuskin samassa roolissa nähdään tuttu kasvo aiemmilta vuosilta, kun Mynämäen oma kasvatti Nora Pilbacka tekee ensiesiintymisensä. Nora siirtyi Vesattarien väreihin Turku-Pesiksestä juuri ennen siirtorajan umpeutumista. Sairastuvan ovi käy kuitenkin myös toiseen suuntaan, kun perjantaina kokoonpanosta puuttunut Fanni Elo nähdään jälleen tutulla ykkösvahdin paikalla.

Ottelu alkaa sunnuntaiseen tapaan klo 17, ja ainakin aurinkokatsomoon ehtivien on syytä varata mukaan reilusti suojakerrointa, kun Foreca ennustelee peräti 26 C asteen auringonpaistetta. Tauolla on luvassa myös perinteisen taukokilpailun lisäksi todella harvinaista herkkua, kun Nousiaisten suuri poika NHL-tähti Mikko Rantanen saapuu haastateltavaksi ja jakamaan nimmareita.