Otteluennakko: Vesattarille vieraita pohjoisesta
heinäkuu 27, 2019
Otteluennakko: Runkosarjan viimeisessä kotiottelussa vastassa Manse PP
elokuu 4, 2019

Kolme kertaa ovat Tahko Leidit ja Vesattaret ehtineet jo tällä kaudella ottaa toisistaan mittaan ja tänään keskiviikkona on vuorossa joukkueiden neljäs ja viimeinen kohtaaminen Hyvinkään Pihkalassa. Aiemmat kohtaamiset ovat olleet äärimmäisen tasasaisia, mutta kaikki kolme ovat kuitenkin lopulta päättyneet Hyvinkään voittoon. Ensimmäisessä kohtaamisessa Hyvinkäällä ratkaisua jouduttiin hakemaan supervuorosta, mutta viimeksi Mynämäellä sekään ei vielä riittänyt, vaan vasta kotiutuskilpailussa selvisi viimeisen sarjapisteen kohtalo. Tasaista kamppailua voidaan siis hyvällä syyllä odottaa tänäänkin.

Hyvinkää löytyy sarjataulukosta sijalta 7, ja se on jo varmistanut pääsynsä pudotuspeleihin. Puolivälierien vastustaja sen sijaan on vielä hakusessa, mutta todennäköisimmin se löytyy kolmikosta Pori, Jyväskylä, Lapua. Mynämäki taas on jo pitkään majaillut sijalla 10, mikä mitä ilmeisimmin tulee olemaan myös sen lopullinen sijoitus. Toki Vesattarilla vieläkin on minimaaliset mahdollisuudet nousta kuiville ja ohittaa seitsemän pisteen karkumatkalla oleva Lappeenranta. Siihen kuitenkin vaadittaisiin jo melkoisia sankaritekoja neljässä viimeisessä runkosarjaottelussa, sillä tämäniltaisen ottelun jälkeiset vastustajat ovat kovinta mahdollista luokkaa: Pori, Tampere ja Lapua.

Joukkueiden viimeinen kohtaaminen Mynämäellä viikko sitten oli siis huipputasainen päättyen vierasjoukkueen voittoon numeroin 1-2 (6-5, 1-2, 0-0, 0-1) 3-tilanteiden mentyä kotijoukkueelle 15-14. Ottelussa tehtiin Hanakat Areenan uusi yleisöennätys, kun peräti 788 silmäparia oli saapunut seuraamaan ottelua. Mynämäen pesiskatsomosta löytyy istumapaikat vajaalle 500 henkilölle, joten katsomoalueen penkat ja rinteet saivat toimia seisomakatsomona. Hyvinkäällä sen sijaan ei tänään ole pelkoa siitä, että istumapaikat loppuisivat kesken. Vaikka Hyvinkää on menestynyt odotusten mukaisesti sen katsojaluvut ovat jääneet valitettavan alhaisiksi. Yhdestä yli 1100 katsojaa keränneestä leiriottelusta huolimatta katsojakeskiarvoissa Hyvinkää on selvästi Mynämäkeä perässä.

Joukkueiden viimeinen kohtaaminen käytiin paitsi tasaisissa myös varsin kiihkeissä tunnelmissa ja nähtiinpä ottelun lopussa varsin harvinainen puna-keltainenkin korttiyhdistelmä. Hyvinkään pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki kritisoi epävarmasti tuominnutta tuomaristoa supervuoron lopussa siihen sävyyn, että hänen osakseen tuli siirtyä katsomon puolelle ja luovuttaa viuhka kakkospelinjohtaja Jukka Eroselle. Ottelurangaistus tiesi myös yhden ottelun pelikieltoa, jonka Yli-Saunamäki kärsi jo viikonloppuna, joten tänään hänet nähdään jälleen viuhkan varressa.

Vesattarien esitykset ovat olleet nousujohteisia ja pisteputki on kasvanut jo neljän ottelun mittaiseksi. Yleisölle on tarjottu nähtävää koko rahan edestä, kun kolme viimeistä ottelua on pelattu pisimmän mahdollisen kaavan mukaan ja voittaja on ratkennut vasta kotiutuskilpailussa. Sitä onnistuvatko Vesattaret ottamaan ensimmäisen voittonsa Hyvinkäästä ja venyykö pisteputki viiden ottelu pituiseksi aletaan selvittämään tänään klo 18. Ne jotka eivät paikan päälle pääse, voivat jälleen seurata suoraa lähetystä Ruutu+ palvelusta.