Pudotuspelisarja Lappajärveä vastaan alkaa
elokuu 11, 2019
Vesattarille toinen kiinnitys superin paikkaan
elokuu 14, 2019

Naisten superpesiksen alemman pudotuspelisarjan, eli ns. play outin toinen osaottelu käydään Lappajärvellä keskiviikkona. Ensimmäinen osaottelu Mynämäellä oli ulkopelin juhlaa, ja tilanteet sekä juoksut olivat kortilla. Vesattaret kestivät kuitenkin hienosti ennakkosuosikin paineet ottaen puhtaan 2-0 voiton antamatta vastustajalle juoksuakaan. Kovin suureen juoksutehtailuun eivät emännätkään intoutuneet jaksojen päätyttyä 2-0 ja 3-0. Ottelun 3-tilanteet menivät kotijoukkueelle 8-2; sen vähempää 3-tilanteita ei ole koko kaudella nähty yhdessäkään naisten superin ottelussa. Osansa nihkeään sisäpeliin antoi myös kosteanpuoleinen sää, mutta suurin syy löytyi kuitenkin kummankin joukkueen ulkopelistä, sillä räpylävirheitä ei ottelussa juurikaan nähty. Myös molempien joukkueiden lukkarit onnistuivat erinomaisesti.

Hyvällä syyllä voidaan odottaa myös sarjan toisen kohtaamisen Lappajärvellä jäävän varsin vähäjuoksuiseksi. Joukkueet tuntevat toistensa metkut varsin tarkkaan, ja vastustajien aiempien ottelujen lyöntikartat on käyty huolella läpi. Sunnuntain kohtaamisesta ei tosin sen osalta paljoa lisäinfoa päässyt kertymään, sillä esim. Lappajärven ykköstykki, kotiuttajajokeri Piritta Kärnä-Jantunen ei päässyt lyömään kertaakaan koko ottelussa. Kun kotiutustilanteet keskiviikkonakin tulevat jäämään ilmeisen vähäisiksi, tärkeässä roolissa tulee olemaan se, miten kotiuttajat onnistuvat harvoissa tilanteissaan. Vesattarien osalta lähtökohdat ovat hyvät, sillä sunnuntain ottelussa joukkueen pääkotiuttajista Oona Rantomaa sekä Minttu Mäkinen kirjasivat kumpikin kotiutussaldoikseen 2/2. Kaikki Vesattarien lyömät juoksut olivat käytännössä ottamattomia.

Syksyn lähestyessä viikkopelien alkamisaikaa on jo aikaistettu, ja ottelu Lappajärvellä alkaa jo klo 17:30. Runkosarjan tapaan myös kaikki jatkopelit näytetään suorina Ruutu+ palvelussa. Kävi keskiviikon ottelussa sitten miten tahansa, niin joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Hanakat Areenalla lauantaina klo 16. Sarjapaikan turvaamiseen tarvitaan kolme voittoa.