Vesattarille kunniakas häviö kotiavauksessa
toukokuu 25, 2019
Otteluraportti: Fera niukasti Vesattaria etevämpi
toukokuu 28, 2019

Kauden toiseen kotiotteluunsa Vesattaret saavat vastustajakseen naapuriseura Feran Raumalta. Fera tulee Vesattarille tällä kaudella tavallistakin tutummaksi, sillä joukkueet muodostavat paikallisotteluparin ja kohtaavat sen takia toisensa peräti neljään kertaan. Feralla alkanut kausi on pääsarjatasolla jo 18. peräkkäinen, joista muutama tosin mentiin välillä Rauman Lukon nimellä. Mitalisijoille se on kuitenkin yltänyt vain kerran, kun kauden 2015 päätteeksi pronssiset lätkät ripustettiin raumalaisten kaulaan. Junioripuolella sen sija mitalit ovat tällä vuosituhannella olleet ennemmin sääntö kuin poikkeus ja Fera onkin ollut jo pitkään maan menestyksekkäin tyttöjunioriseura.

Viime kaudella Raumaa povattiin lukuisien pelaajamenetysten takia yleisesti aivan häntäpäähän. Raumalaiset eivät kuitenkaan ennakoista välittäneen vaan sijoittuivat runkosarjassa kuudenneksi ja tarjosivat pudotuspeleissäkin kelpo vastuksen Suomen mestaruutta puolustaneelle Manselle. Odotuksia parempi menestys perustui pitkälti erinomaiseen ulkopeliin, kun taas tehtyjen juoksujen määrässä se oli koko sarjan heikoin. Tälle kaudelle Fera lähti samalla rosteripohjalla, mutta pientä vahvistusta se sai Eveliina Kestin (Kempele) ja Jenna Siiran (Lappeenranta) siirtymisten myötä. Suurempi muutos tapahtui pelinjohtopuolella, kun viuhka siirtyi Tuomo Pekkalalta aiemmin Janakkalan ykköspesisjoukkuetta johtaneen Toni Ojalan käsiin.

Feran menestyksen kulmakivenä toimii edelleen vahva ulkopeli, jossa lukkarilla on keskeinen rooli. Lukkarina jatkaa viime kaudella naisten Superpesiksen vuoden tulokkaaksi valittu Venla Tanhua, joka kuitenkin on ollut poissa vahvuudesta koko alkukauden. Tuuraajana on toiminut vasta 17-vuotias Jasmin Andreasen. Tämän kauden ennakoissa Fera on sijoitettu keskikastiin ja kausi onkin lähtenyt liikkeelle odotusten mukaisesti. Kirittäret ja Manse kävivät hakemassa Raumalta 2-0 voitot, mutta Kempele, Lappeenranta ja Lappajärvi ovat joutuneet tunnustamaan Feran paremmakseen ja Rauma löytyy sarjataulukosta niinkin ylhäältä kuin sijalta 4. Sisäpelissä tolpat hihoissaan pelaavalla Miia Tervosella on jokseenkin yhtä tärkeä rooli kuin Vesattarien kärjellä Henna Nurmella. Etenijöitä Feralta toki löytyy myös Tervosen lisäksi, mutta ihan samalla ripeydellä eivät pesävälit heiltä taitu. Muista nimistä kannattaa seurata ainakin pitkänhuiskeaa kopparia Tinja Töyrylää, joka on ehdottomasti yksi maan lupaavimmista 2000-luvulla syntyneistä pelureista. Kotiutusvastuuta Töyrylän lisäksi kantaa lähinnä Eveliina Kesti ruutupaitaosastolta.

Vesattaret saivat keskiviikkona pelata ensimmäisen kotiottelussa ihanteellisissa olosuhteissa, mutta sunnuntaiksi luvassa on huomattavasti viileämpää ja kosteampaa keliä. Se taas tietää lämpimämmän pukeutumistarpeen lisäksi sitä, että kahden vahvan ulkopelijoukkueen kohdatessa juoksut saattavat olla kortilla, mikä kannattaa ainakin tulosvetoveikkaajien ottaa huomioon. Mynämäen Yrittäjien isännöimä ottelu alkaa Hanakat-Areenalla sunnuntaiseen tapaan klo 17.