Vesattarille jaksovoitto Suomen mestareista
heinäkuu 4, 2019
Otteluennakko: Vesattaret vs. Fera, viimeinen näytös
heinäkuu 19, 2019

Itä-Länsi -tauko on onnellisesti takana ja Vesattarien osalta paluu arkeen tapahtuu vierasottelulla Rauman Feraa vastaan. Seurathan ottavat tällä kaudella toisistaan mittaa peräti neljä kertaa, sillä Vesattaret ja Fera muodostavat paikallisotteluparin. Joukkueet ovat ehtineet kohdata toisensa jo kahdesti, kerran kummankin kotikentällä, ja kummallakin kerralla raumalaiset vetivät pidemmän korren. Yksi sarjapiste Feraltakin kuitenkin jäi liitolle, kun ensimmäisessä kohtaamisessa Vesattaret väänsivät toisen jakso tasuriksi.

Raumalaisten osalta kausi on sujunut kutakuinkin ennakko-odotusten mukaisesti. Pelinjohtajien kausiennakoissa Fera sijoitettiin sarjan puoliväliin kuutossijalle ja täsmälleen sillä sijalla se tällä hetkellä majaileekin kerättyään 18 pistettä 15 ottelusta. Kaksi viimeistä ottelua ovat kuitenkin sujuneet tappioiden merkeissä kun heikon alun jälkeen roimasti menoaan parantanut Seinäjoki otti voiton niin kotona kuin vieraissakin.

Rauma on saanut pelata koko kauden pääosin samalla rosterilla ja vain 13 pelaajaa on ollut tositoimissa. Joukkueen ykköslukkari Venla Tanhua oli toipilaana kauden alusta toukokuun lopuille asti, mutta on kentille palattuaan syöttänyt kaikki pelit. Alkukaudella tuuraajana toimi vasta 17-vuotias Jasmin Andreasen, joka hoitikin vastuullisen tehtävänsä mainiosti, Mynämäellä jopa ykköspalkinnon arvoisesti. Henkilökohtaisissa tilastoissa raumalaisista korkeimmalla on Itä-Lännessäkin Lännen joukkuetta edustanut Miia Tervonen, joka löytyy etenijätilaston 7:nneltä sijalta 24 tuodulla juoksulla. Tervosella on varsinkin sisäpelissä jokseenkin yhtä tärkeä rooli kuin Vesattarien kärjellä Henna Nurmella. Etenijöitä Feralta toki löytyy myös Tervosen lisäksi, mutta ihan samalla ripeydellä eivät pesävälit heiltä taitu. Kotiutuksista päävastuu on ollut Eveliina Kestin harteilla, joka 25 lyödyllä juoksulla löytyy lyöjätilaston sijalta 10. Kesti oli vahvassa vireessä joukkueiden edellisessä kohtaamisessa, jolloin hänet palkittiin ykköspalkinnolla lyötyään neljä juoksua. Muista nimistä pitää nostaa esille ainakin pitkänhuiskea koppari Tinja Töyrylä, joka on ehdottomasti yksi maan lupaavimmista 2000-luvulla syntyneistä pelureista.

Vesattarilla on alla kauden ehdottomasti paras esitys, vaikka Kirittäret lopulta 2-1 voiton onnistuivatkin raapimaan. Mynämäen lisäksi vain Lapua on tällä kaudella onnistunut nappaamaan sarjapisteitä sarjan ykkössuosikilta. Uskoa omaan tekemiseen tasapäinen esitys hallitsevaa Suomen mestaria varmastikin kasvatti koko joukkueen osalta. Vesattarien kokoonpanosta puuttuivat viimeksi Johanna Käkönen sekä lähes koko kauden toipilaana ollut Sini Haataja. Tätä kirjoitettaessa ei ole vielä tiedossa, onko jompikumpi tai kenties kumpainenkin sotisovassa jo Raumalla.

Mynämäen Vesa järjestää ilmaisen fanikyydin Raumalle, lähtö linja-autoasemalta klo 16:30. Bussissa oli ainakin tiistaiaamuna vielä tilaa muutamalle kannattajalle. Ilmoittautua voi Mynämäen Nesteellä tai suoraan Mona Heikkilälle (0400-521501).