Otteluennakko: Tahko Leidit toistamiseen Vesattarien vieraiksi
heinäkuu 23, 2019
Otteluennakko: Neljäs kerta toden sanoo?
heinäkuu 31, 2019

Vesattaret saavat runkosarjan toiseksi viimeiseen kotiotteluunsa vastustajakseen sarjan pohjoisimman joukkueen Kempeleen Kirin. Kuluva kausi on Kirille jo kahdeksas peräkkäinen pääsarjatasolla, mutta mitalien makuun se ei ole vielä päässyt. Lähellä se on kuitenkin ollut, sillä kahdesti Kempeleen kohtalona on ollut jäädä pronssiottelusarjan hävinneeksi osapuoleksi, viimeksi toissa kaudella. Kempeleen kuluva kausi on sujunut odotuksiin nähden hieman alakanttiin, sillä SM-mitalin tavoitteekseen asettanut joukkue löytyy tällä hetkellä vasta kahdeksannelta sijalta. Joka tapauksessa se on vahvasti menossa mitalipeleihin tänäkin vuonna. Pisteiden keruuta on tosin hieman helpottanut se, että Kempele sai Lipottarien luovuttua sarjapaikasta toiseksi lisäotteluvastustajakseen Lappajärven, jolta se onkin napsinut lähes puolet tähän astisista sarjapisteistään.

Joukkueiden ensimmäinen virallinen kohtaaminen toukokuussa Kempeleessä päättyi kotijoukkueen 1-0 voittoon. Vesattaret johtivat silloin toista jaksoa jo 3-0, mutta emännät eivät siitä hätkähtäneet vaan nousivat tasoihin yhden sarjapisteen jäätyä kuitenkin liitolle. Vesattaret olivat kuitenkin päässeet tutustumaan Kempeleen metkuihin jo ennen sarjakauden alkua, sillä joukkueet olivat samanaikaisesti leireilemässä Espanjassa. Leiriviikon päätteeksi pelattu harjoitusottelu päättyi silloin kotarin jälkeen Vesattarien 2-1 voittoon.

Kempeleen nimekkäin pelaaja on täksi kaudeksi Oulusta siirtynyt lukkari Elina Kärsämä, joka esiintyi viime kaudella myös naisten Itä-Lännessä. Tämä kausi Elinalta alkoi kuitenkin sairastuvan puolella, ja tosi toimiin hän pääsi ensi kertaa vasta parisen viikkoa sitten. Muita avainpelaajia ovat joukkueen kapteeni Jutta Myllyniemi yli 100 superpesisottelun kokemuksellaan, sekä kovakätinen koppari Inka Ronkainen. Kempeleen Kirin junioritoiminta on ollut valtakunnan huippua jo pitkään ja niinpä sen rosterista lähes puolet on omia kasvatteja. Joukkue on keski-iältään superin nuorin ja pelaajista suuri osa on vasta B-tyttöikäisiä. Tyttöjen superpesiksessä Kempeleen ykkösjoukkue onkin ollut täysin suvereeni, sillä se on voittanut tähän mennessä kaikki 12 peliään häviämättä jaksoakaan.

Tähän otteluun joukkueet lähtevät varsin erilaisesta rasitustilanteesta. Kempele on pelannut edellisen sarjapelinsä lauantaina 20.7. joten sillä on ollut ottelutaukoa yli viikon verran. Vesattaret sen sijaan ovat kauden pahimmassa otteluruuhkassa, sillä tämänpäiväinen kohtaaminen on sille jo viides 10 päivän aikana. Viimeiset ottelut ovat kuitenkin sujuneet varsin mukavasti ja Vesattaret ovat nyt kolmen ottelun pisteputkessa. Hyvät otteet on huomattu myös Veikkauksessa, ja kertoimien mukaan Mynämäki lähtee tämänpäiväiseen otteluun jopa niukkana suosikkina. Kotijoukkueen kultakypärä keikkuu tänään Henna Nurmen päässä, sillä Henna valittiin vähintäänkin ansaitusti Vesattarien parhaaksi pelaajaksi perjantaina Lappeenrannassa. Hennan tehot olivat huimat 1+1+3 ja kärkkäreistä onnistui 12/14. Henna on muutenkin ollut viime otteluissa jokseenkin pitelemätön mailan varressa ja viidessä viimeisessä ottelussa hän on onnistunut tyhjälle kentälle menossa peräti 22 kertaa 26 yrityksestä.

Ottelu alkaa Hanakat Areenalla sunnuntaiseen tapaan klo 17 ja nyt ei katsomossa tarvitse ainakaan palella, sillä Foreca ennustelee ottelun ajaksi yli 30C asteen aurinkoista hellesäätä.