Vesattarille toinen kiinnitys superin paikkaan
elokuu 14, 2019
2020 runkosarjan uusittu otteluohjelma julkaistaan 26.5.
joulukuu 12, 2019

Naisten superpesiksen alemmassa pudotuspelisarjassa on päästy siihen vaiheeseen, että Vesattarilla on lauantaina ensimmäinen tilaisuus laittaa ottelusarja ja sen myötä koko kausi pakettiin kotikentällään Hanakat Areenalla. Ensimmäiset kaksi ottelua ovat päättyneet Mynämäen puhtaaseen 2-0 voittoon, ja selvää on, että Vesattaret lähtevät selvänä suosikkina myös lauantaiseen koitokseen. Kummatkin tähän astiset ottelut ovat olleet ulkopelin juhlaa, ja juoksut ovat olleet kortilla. Molempien joukkueiden lukkarit ovat onnistuneet erinomaisesti ja Lappajärvellä molemmat ykköspystit päätyivätkin nimenomaan lukkarien hoteisiin. Mynämäellä pelatussa ensimmäisessä ottelussa satoi muutama pisara mutta Lappajärvellä vettä tulikin sitten taivaan täydeltä, mikä osaltaan vei parhaan terän sisäpelistä. Rankkasateen takia ottelu jouduttiin jopa keskeyttämään vartin ajaksi.

Vesattarien kohdalla ulkopelin osalta on vaikea löytää parannettavaa, mistä kertoo etenkin se, että Lavettaret saivat koko ottelusarjan ensimmäisen juoksunsa aikaan vasta Lappajärvellä pelatun ottelun viimeisessä sisävuorossa. Sisäpelissä sen sijaan petraamisen varaa on paljonkin, ja etenkin kentälle meno on ollut yllättävän vaikeaa. Toki siitäkin osa syy lankeaa Lappajärven ulkokentälle, joka ei juurikaan ole räpylävirheisiin sortunut. Kotiutuksissa sen sijaan Vesattarien lyönti on ollut kohdillaan, ja varsinkin Oona Rantomaa (kuvassa) on ollut hurjassa vireessä. Oona pitää ottelusarjan tehotilaston kärkipaikkaa viidellä lyödyllä juoksulla, ja kotiutuksissa onnistumissaldo on täydellinen 5/5. Lähes kaikki Vesattarien juoksut ovat tulleet ottamattomilla lyönneillä. Myös jokeripaidassa pelaava Jessika Sihvonen on pelannut upeasti, ja hän on tehotilaston kakkossijalla yhdellä lyödyllä ja kolmella tuodulla juoksulla.

Mikäli lauantaina klo 16 alkava ottelu siis päättyy kotivoittoon, tietää se Vesattarille superpesispaikan varmistumista ensi kaudeksi. Muussa tapauksessa joukkueet kohtaavat seuraavan kerran heti sunnuntaina Lappajärvellä, ja mahdollinen viides ottelu pelataan jälleen Mynämäellä ensi viikon keskiviikkona. Ottelusarjan häviäjällä pelit jatkuvat vielä Ykköspesiksen toiseksi sijoittuvaa joukkuetta vastaan, ja myös sen paras viidestä –menetelmällä pelattavan ottelusarjan voittaja pelaa superpesiksessä ensi kaudella.