Otteluennakko: Runkosarjan viimeisessä kotiottelussa vastassa Manse PP
elokuu 4, 2019
Otteluennakko: Play out, osa 2 Lappajärvellä keskiviikkona
elokuu 13, 2019

Naisten superpesiksen 24 ottelun mittainen runkosarja  saatiin keskiviikkona päätökseen. Vesattaret löytyvät lopullisesta sarjataulukosta jo tutuksi käyneeltä sijalta 10, mikä tarkoittaa sitä, että edessä ovat alemmat pudotuspelit sarjan viimeiseksi jäänyttä Lappajärveä vastaan. Ottelusarja pelataan paras viidestä –menetelmällä ja sen voittajalle on tiedossa paikka superpesiksessä kaudelle 2020. Ottelusarjan häviäjänkään ei kuitenkaan tarvitse painaa päätään pensaaseen, vaan se saa vielä toisen mahdollisuuden sarjapaikan säilyttämiseen kohtaamalla ykköspesiksen toiseksi sijoittuvan joukkueen vastaavanlaisessa ottelusarjassa.

Runkosarjassa Vesattarien ja Lavettarien kohtaamiset olivat hyvin tasaisia ja kumpikin niistä päättyi kotivoittoon. Vesattarilta alkukesästä saadut kaksi pistettä jäivätkin Lappajärven ainoiksi, kun taas Mynämäki kartutti pistepottiaan tasaisesti loppua kohden parantaen päätyen 13 sarjapisteeseen.

Lappajärven suoritustasoa voidaan hyvällä syyllä kutsua epätasaiseksi jopa ottelun sisällä. Yhden voiton lisäksi Lavettaret pelasi peräti viisi jaksotasuria ja kärsi useita niukkoja jaksotappioita, mutta välillä taas vastustajat rokottivat sitä varsin rumin, jopa yli 20 juoksun jaksolukemin.Kotiutusvastuu Lappajärvellä on ollut varsin harvoilla harteilla, sillä kolmikko Kärnä-Juntunen, Mäkelä, Herrala on lyönyt 2/3 Lavettarien juoksuista. Etenijäpuolella joukkueen selvä ykkösnimi on ollut pääasiassa jokeripaidassa pelannut Kaisa Jaakkola 12 tuodulla juoksulla, vaikka on joutunut jättämään ison osan peleistä väliin. Mynämäen tavoin Lappajärven ongelmana on pitkin kautta ollut kokoonpanon vaihtuvuus ja se on joutunut peluuttamaan peräti 18 pelaajaa. Tänään se kuitenkin saa kentälle täsmälleen saman kokoonpanon, kuin millä päätti runkosarjan.

Vesattarien kausi on ollut nousujohteinen ja juhannustauon jälkeisissä otteluissa se on esittänyt erinomaisia otteita jopa sarjan kärkijoukkueita vastaan. Kahdeksassa viimeisessä ottelussa Vesattaret jäivät pisteittä vain vierasotteluissa Porissa ja Hyvinkäällä. Mitalisuosikeista Jyväskylä, Tampere ja viimeksi Lapua ovat joutuneet kärsimään jaksotappion Mynämäelle. Varsinkin sisäpelissä palaset ovat alkaneet loksahdella kohdalleen, 3-tilanteita on syntynyt solkenaan, ja ne ovat myös konkretisoituneet juoksuiksi. Parhaana esimerkkinä tästä on keskiviikkoinen vierailu Lapualla, jossa Vesattaret iskivät peräti 12 juoksua. Yhtä suureen tehtyjen juoksujen määrään Lapuaa vastaan ei tällä kaudella ole pystynyt yksikään toinen joukkue. Ulkopelissä ja etenkin vastustajan kotiutustilanteiden torjumisessa sen sijaan on vieläkin parantamisen varaa, vaikka paljon on edistystä tapahtunut silläkin osa-alueella. Vesattarien kokoonpano on tänään täsmälleen sama kuin runkosarjan päätösottelussa Lapualla.

Ottelu alkaa Hanakat Areenalla sunnuntaiseen tapaan klo 17. Forecan ennusteen mukaan sunnuntaipäivä on varsin sateinen, mutta iltaa kohti sää näyttäisi sopivasti selkenevän, ja ottelu saataneen pelata varsin mukavassa puolipilvisessä säässä.

Yleisestä käytännöstä poiketen Vesattarien kausikortit ovat voimassa myös jatkopeleissä.