Ennakko: Roihu – Vesattaret
maaliskuu 9, 2019
Vesattaret seilaavat vahvan kapteeniston johdolla!
maaliskuu 27, 2019

Sunnuntaina 10.3 Vesattaret matkasivat harjoitusotteluun Helsinkiin Roihuttarien vieraaksi. Ennakossa pelinjohtaja Mikko Järvenpää korosti harjoiteltujen taktisten asioiden toteuttamista, vankkaa ulkopeliä sekä sisäpelin raikkautta.

Roihuttaret – Vesattaret 1-1 (3-2,0-2)

Kokoonpano:

 1. Henna Nurmi 2k
 2. Riina Korkiamäki 2p
 3. Johanna Käkönen S
 4. Jaana Marjamäki-Kekola 3p
 5. Oona Rantomaa 3v
 6. Sini Haataja 3k
 7.  Mari-Ann Lehtinen L
 8.  Fanni Elo 1v
 9.  Neea Helin/Mirjami Raitanen 2v
 10.  Maria Kitola
 11. Jessika Sihvonen
 12. Minttu Mäkinen
 13. Mirjami Raitanen/Neea Helin

Vesattaret lähtivät hakemaan Helsingistä harjoituskauden avausvoittoaan, eikä se kauas jäänyt tälläkään kertaa. Ensimmäinen jakso taipui harmittavasti kotijoukkueelle juoksuin 3-2. ”Ulkopeli oli pääsääntöisesti hyvällä tasolla. Pieniä nukahtamisia ja räpylävirheitä tulee edelleen.”, kommentoi Vesattarien pelinjohtaja Mikko Järvenpää. Talvikaudella koko kentän harjoitusmahdollisuudet ja autenttiset pelitilanneharjoitukset ovat rajallisia. Vesattarien otteissa näkyykin vielä paikka paikoin isolla kentällä talvella vietettyjen tuntien vähyys. ”Tietyt virheet ja epäkohdat on hyväksyttävä ja ymmärrettävä koska emme ole paljoa päässeet isolla kentällä harjoittelemaan.” , Järvenpää toteaa.

Ennen ottelua pelinjohtaja painotti sisäpelin taktisia asioita ja pitkiä vuoroja, aivan kaikkea eivät Vesattaret vielä kuitenkaan saaneet irti puristettua. ”Sisäpelimme oli vajaata vaikka toimme uusia ajatuksia peliin. Suurin ongelmamme oli tilanteiden rakentetelussa.” Vesattarien sisäpeli yskähtelikin juuri vaihtotilanteissa, joiden myötä kotiutusyritykset jäivät vähäisiksi. ”Emme saaneet vaihtotilannepelaamiseen tarpeeksi laatua, suoritukset olivat huolimattomia. Kotiutimme kuitenkin laadukkaasti Minttu Mäkisen johdolla.”, Järvenpää summaa. Laadukkaat kotiutukset toivatkin Vesattarille jaksovoiton toiselta jaksolta, jonka myötä halliajan umpeutuessa ottelu käteltiin tasalukemiin 1-1. Näin ollen Vesattarien avausvoitto antaa vielä odottaa itseään, mutta toisaalta vielä ei ole pisteitäkään jaettu.

Vesattarilla on ennen kauden alkua kalenterissaan vielä mm. etelän leiritys joilloin lajitoistoja isolla kentällä päästään varmasti viemään eteenpäin sekä laadullisesti että määrällisesti. Pelinjohto näkeekin tilanteen edelleen postitiivisena eikä usko tekemiseen horju. ”Kokonaisuutena en ole huolissani. Olemme hyvällä tiellä uusien asioiden kanssa ja pääsemme harjoittelemaan niitä kunnolla etelässä ja kotisuomessa kun päästään ulos!. Olemme valmiita kun superpesiskausi starttaa.”, vannoo Jävenpää.