Otteluennakko: Vesattaret vs. Tahko Leidit, toinen näytös uusin metkuin
kesäkuu 9, 2019
Otteluennakko: Kärkijoukkue Lapua Vesattarien vieraaksi
kesäkuu 14, 2019

Vesattarien sarjakausi jatkuu tänään keskiviikkona vierasottelun merkeissä Tampereella kun vastaan asettuu Manse PP, lempinimeltään Keisarinnat. Toissakauden Suomen mestarit kuuluvat tälläkin kaudella vahvimpiin mitalisuosikkeihin, vaikka joukkue onkin kokenut merkittäviä menetyksiä viime kauteen verrattuna. Keisarinnojen kokeneimmasta kaartista Jatta Vuorinen, Nina Taipale, Mira Kolehmainen ja Anniina Kiviharju ovat poistuneet ringistä jättäen isoja saappaita täytettäviksi, joita sovittavat mm. uudet tulokkaat Essi Pehrman ja Mirka Rintamäki. Mynämäkeläisille joukkueen tutuin nimi on Ida Lähde, joka edusti Vesattaria kausina 2013-2016. Ykkös- tai kolmosvahtina pelaavan Idan tavaramerkkinä ovat edelleenkin hirmuinen heittokäsi sekä sarjan kaunein syöksytyyli. Myös toista kauttaan Mansea edustava, kotiuttajajokeri Henna Suominen pelasi Vesattarien paidassa kaudella 2016.

Mansen alkukausi ei ole sujunut aivan odotetulla tavalla, ja niinpä se löytyy sarjataulukosta puolivälin alapuolelta vasta sijalta 7. Manse on ehtinyt jo kertaalleen kohdata kaikki kolme muuta mitalisuosikkia eli Jyväskylän, Porin sekä Lapuan, mutta pistesaldoa noista kertyi pyöreät 0 pistettä. Toki kaikki ottelut ovat olleet hyvin tasaisia. Myös pienet loukkaantumismurheet ovat rasittaneet joukkuetta ja esim. ykköskärkenä kauden aloittanut Ida Lähde on ollut poissa parista pelistä. Tänään Ida on kuitenkin pelipaita päällä ja muutenkin illan kokoonpano näyttäisi Mansella olevan paras mahdollinen. Kotiutusvastuuta kantavat pääasiassa jokeripaidassa pelaavat Henna Suominen sekä Susanna Kylä-Kause, jotka löytyvät lyöjätilaston kärkipäästä. Tolpat hihoissaan pelaava, Itä-länteenkin jo yleisöäänestyksellä valittu Henna Peltokangas sekä Ida Lähde menevät kumpikin kovalla prosentilla tyhjälle kentälle ja maisemat vaihtuvat siihen tahtiin, että Vesattarien ulkokentällä tulee olemaan hikinen ilta heidän pysäyttämisessä. Ulkopelistä päävastuun kantaa lukkari Senni Sallinen, joka kuuluu pelipaikallaan maan ehdottomaan eliittiin.

Vesattarien kookonpano on sama kuin Hyvinkäätä vastaan sunnuntaina, mutta lyöntijärjestystä on hieman säädetty uuteen uskoon vastustajan mukaan. Pelinjohtopuolella sen sijaan on tehty poikkeusjärjestely, sillä Markus Kitolan ollessa estyneenä tänään viuhkaan asettelee värejä Jouni Korkiamäki.

Ottelu alkaa Kaupin pesäpallostadionilla klo 18, ja ne jotka eivät paikan päälle pääse, voivat tietysti seurata ottelua suorana fanikameralähetyksenä Ruutu+ palvelusta. Kotoisella Hanakat Areenalla Vesattaret esiintyvät jo ylihuomenna perjantaina klo 18, jolloin vastustajaksi saapuu sarjan ainoa tappioton joukkue Lapuan Virkiä.