Raportti: Roihuttaret – Vesattaret 10.3
maaliskuu 11, 2019
Vesattaret ja Janakkalan Jana yhteistyösopimukseen!
maaliskuu 28, 2019

Aurinko lämmittää Varsinais-suomalaista maisemaa kun Vesattarien superpesisjoukkue viimeistelee pitkää harjoituskauttaan. Aurinkoa on luvassa myös huhtikuussa harjoituskauden huipentavalla etelänleirillä. Motivoituneen joukkueen kapteenisto ohjaa uunituoretta superpesislaivaa kohti ensimmäistä pääsarjakautta. Vesattarien kapteeniston muodostavat jo kolmatta vuotta peräkkäin sama vahva kolmikko: Maria Kitola, Jaana Marjamäki-Kekola sekä Fanni Elo.

Maria Kitola

Kapteeniston rooli urheilujoukkueessa ei rajoitu pelkkään pelilliseen antiin, ja Vesattarienkin tapauksessa kapteenistolla on tärkeä rooli kokonaisuuden hallinnassa. ”Kapteeniston kanssa pyrimme ylläpitämään vuorovaikutusta joukkueen, valmennuksen ja seurajohdon välillä.”, aloittaa Maria Kitola. ”Pyrimme toimimaan vahvana linkkinä joukkueen ja valmennuksen kanssa ja olla helposti lähestyttäviä. Uskonkin että pelaajien on helppo kääntyä meidän puoleemme ja samalla pyrimme toki olemaan aktiivisesti yhteydessä seurajohtoon omien ideoidemme pohjalta.”, jatkaa Jaana Marjamäki-Kekola. ”On vaikea määritellä yhtä tiettyä asiaa kapteeniston toimenkuvaksi. Käymme jatkuvasti keskustelua Jaanan ja Marian kanssa milloin mistäkin. Tärkeimpänä asiana lienee kuitenkin edellä mainittu linkkinä toimiminen ja sitä kautta joukkueen vieminen parempaan suuntaan, olipa kyseessä mikä tahansa joukkueeseen liittyvä asia.”, tiivistää Fanni Elo.

Vesattaret lähtevät kauteen tutulla muuttumattomalla joukkueella, ja harjoituskaudella onkin jo päästy kokeilemaan tutun kokoonpanon siipiä kokeneempia superpesisjoukkueita vastaan. Halleissa vietetyt tunnin saattavat välillä maistua puulta, jolloin kapteeniston esimerkki ja motivointi nouseekin esiin. Kapteenisto odottaakin jo yhteistä etelänleiriä ja sitä kautta joukkueen otteiden hiomista valmiiksi sarja-avaukseen. ”Tämä aika vuodesta on todella haastava kun takana on jo pitkä treenikausi. Halu ulkokentille on jo kova mutta todella hyvin olemme jaksaneet tiukan harjoituskauden läpi.”, Fanni kehuu omiaan. ”Viimeisiä sisätreenejä viedään ja hallikausi päättyy 7.4 kun suuntaamme Espanjan lämpöön. Espanjassa pääsemme vihdoin hiomaan kunnolla koko kentän peliä, joka on hallikaudella jäänyt valitettavan vähäiseksi ja sitä kautta näkynyt harjoitusotteluissa.”, Jaana kommentoi. ”Harmittavan vähän ollaan päästy isolla kentällä harjoittelemaan joka on paikka paikoin meidän otteissa kyllä näkynytkin. Peli ei ole vielä aivan napsahtanut uomiinsa ja paljon on vielä tehtävää yhteisen pelikirjan kanssa. Onneksi pääsemme etelään hiomaan tiivisti näitä asioita ja toivotaan että sieltä palatessamme saamme jatkaa harjoituskauden loppuun jo ulkona!”, toivoo kapteeni Kitola.

Jaana Marjamäki-Kekola

Joukkueessa vallitsee mahtava yhteishenki ja tutun kokoonpanon tavoitteiden asettelu on positiivisen realistista. ”Porukka on äärettömän sitoutunut ja motivoitunut tekemiseen ja jokainen on mennyt yksilönä jälleen askelen eteenpäin. Vähimmäistavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen, mutta uskon kuitenkin että pystymme haastamaan jokaisen joukkueen yksittäisessä ottelussa ja sijoittuminen puolen välin tienoille on realistinen tavoite.”, uskoo Maria Kitola. ”Tavoitteena meillä on pudotuspelit ja uskon että meillä on siihen realistiset mahdollisuudet.”, Jaana vannoo.  Vesattarien otteet hallikaudella ovatkin antaneet viitteitä siitä että pelin napsahtaessa kohdalleen pystyy joukkue kapteenistonsa johdolla kisaamaan tasaisesti jokaisen ottelun voitosta.

Jokainen kapteeniston jäsen on ylpeä omistaan ja vannoo tiiviin yhteishengen nimeen. ”Jatkamme viime kaudesta lähes muuttumattomalla porukalla ja meillä on todella tiiviiksi hitsautunut porukka jossa jokainen tuntee toisensa todella hyvin. Siitä on paljon apua varsinkin jos jollakin pelaajalla ei ole aina se kaikista paras päivä.”, Fanni tuumii. ”Meillä ei ole kuppikuntia ja joukkueessa vallitsee positiivisen erikoinen huumori joka helpottaa hurjasti kaikkea tekemistä!”, Jaana komppaa. ”Ollaan tehty hommia samalla porukalla pidempään ja sitä kautta meillä on erittäin tiivis yhteisö. Raskaan työnteon rinnalla kulkevat vuodesta toiseen samat huonot huumorinkukat joka on todella tärkeää että tässä pysytään jotenkin täyspäisenä.”, Maria naurahtaa.

Fanni Elo

Vesattaret valmistautuvat siis harjoituskautensa loppukiriin ja kapteenisto toivookin että yhteisöllisyys tarttuu myös pelaajiston ulkopuolelle. ”Varsinais-suomessa pelataan jälleen superpesistä ja toivommekin että koko maakunta löytää tiensä meidän peleihin uudistetulle Hanakat-Areenalle!”, Jaana toivoo innoissaan. ”On huippua lähteä tällä joukkueella superpesiskesään, ja toivottavasti saadaan taas tuttu pöhinä kotikentälle ja runsaasti yleisö katsomoon!”, Fanni hymyilee. Myös joukkueen kokenein peluri on samoilla positiivisilla linjoilla. ”Olen todella ylpeä näistä naisista, sillä tiedän että jokainen todella panostaa tähän hommaan ja kaikki ovat kunnianhimoisia. Treenaaminen tällä tasolla vaatii jatkuvasti uhrauksia mm. oman vapaa-ajan suhteen ja jokainen näistä naisista on valmis näitä uhrauksia tekemään. Haluan toivottaa kaikki läheltä ja kaukaa katsomaan meidän pelejä tulevana kesänä. Mynämäen Vesa seurana ja Mynämäen kunta ovat tehneet paljon töitä sen eteen, että Mynämäessä olisi olosuhteet kohdallaan huippupesäpallolle ja että katsojat pääsisivät nauttimaan viihdyttävistä ottelutapahtumista. Me joukkueena lupaamme antaa kesällä kentällä kaikkemme ja siihen me tulemme tarvitsemaan mahtavaa kotiyleisöämme. Nähdään siis kentällä!” , lopettaa Maria Kitola.