Otteluennakko: Vesattaret saavat kotiavauksessa vastaansa Pesäkarhut
toukokuu 21, 2019
Otteluennakko: Vesattaret vs. Fera, näytös 1/4
toukokuu 26, 2019

Vesattaret saivat kotiavaukseen vastaansa hallitsevan halli-SM:n ja Kirittärien ykköshaastajaksi nimetyn Porin Pesäkarhut. Ottelun suosikista ei ollut epäselvyyttä, mikä kävi selväksi myös Veikkauksen kertoimista, kun kotijoukkueen suorasta voitosta olisi saanut panoksensa takaisin peräti 35-kertaisena. Jymy-yllätystä ei Hanakat-Areenalle nähty, vaan kaikki sarjapisteet matkasivat Satakuntaan loppunumeroiden oltua 0-2 (4-6, 3-5). Vesattarilla ei ole kuitenkaan mitään syytä laittaa päätä pensaaseen vaan olla hyvillä mielillä siitä, että pystyivät tarjoamaan kunnon vastuksen kovalle vastustajalle. Vesattarien ulkopeli on ollut kohtuullisen hyvässä iskussa jo kauden aiemmissakin otteluissa, mutta nyt nähtiin selvä tasonnosto myös sisäpelin osalta. Seitsemän lyötyä juoksua Porin ulkokentästä on kovan luokan saavutus, jota voi verrata vaikkapa siihen, että Porin kolme aikaisempaa vastustajaa eivät olleet yhteensäkään saaneet aikaan kuin viisi juoksua.
Vesattaret aloittivat ottelun sisävuorolla ja ykköskärjestä Johanna Käkönen saateltiin kolmospesälle kahden palon rasittamana. Johanna sai odotella kotiutusmerkkiä hyvän tovin koko loppupään joutuessa turvautumaan vapaalyöntikokeilun jälkeen kopinnostoon. Viimeisenä lyöjänä mailan varteen asettui Minttu Mäkinen, joka laittoi porilaisten 3-puolen suorittamaan, ja kun pallo ei kunnolla tarttunut räpylään oli historiallinen avausjuoksu tosiasia. Ulkovuoro ei sen sijaan kovin kaksisesti alkanut kun jo Porin ensimmäisestä kakkostilanteesta lahjoitettiin tasoitusjuoksu harhaheiton karattua kauas kakkospesän taakse. Porilaiset jatkoivat hyökkäystään onnistuen lisäämään juoksutiliään kahdella. Vesattarien toinen sisävuoro jäi tyngäksi, mutta Pesäkarhut sen sijaan onnistuivat lisäämään juoksutiliään yhdellä lyöjätilaston kärkinaisen Susanna Puiston lyötyä merkkaamattoman painuvan lyönnin kotijoukkueen koppariparin väliin. Kolmannessa sisävuorossaan kotijoukkue sai rakennettua palottoman ajolähdön, jota asettui purkamaan Minttu Mäkinen. Minttu onnistuikin mainiosti lyömällä vastustamattoman välilyönnin 2-kopparin eteen, jolla Mari-Ann Lehtinen toi kavennusjuoksun. Porilaiset jatkoivat varmaa sisäpeliään tasoittavallaan. Ensin Susanne Ojaniemi höynäytti kotijoukkueen etukenttää kotiuttaen Emilia Itävalon ja hetkeä myöhemmin Emilia Linna Ojaniemen merkkaamattomalla välilyönnillä. Viimeisessä sisävuorossaan Vesattaret onnistuivat kahdesti kun Minttu Mäkinen kotiutti ensin Maria Kitolan ja Oona Rantomaa Johanna Käkösen porilaisten ulkokentän haparoitua kummassakin tilanteessa.
Myös toisen jakson alussa kotijoukkue helpotti porilaisten urakkaa, kun kakkostilanteessa vaihtolyönti lipsahti kakkosrajalta kauas nurmikolle ja Milla Lindtröm kirmasi kotipesään suoraan kakkoselta. Hetkeä myöhemmin Noora Matikka lisäsi vieraiden juoksutiliä jokseenkin ottamattomalla välilyönnillä. Vesattarien tasoittavalla vuorolla etenijää ei saatu kakkosta pidemmälle, mutta Pesäkarhut onnistuivat jälleen lisäämään johtoaan nyt Susanna Puiston toimesta. Kakkosluukkuun suunnattu lyönti painui hivenen laittomaksi päätyen Johanna Käkösen räpylään, josta se kuitenkin sirvahti tenniskentän nurkalle. Tilanne synnytti myös parran pärinää, sillä kotijoukkueen pelinjohtajan mielestä pallo kävi ensin maassa, jolloin lyönti olisi pitänyt tuomita laittomaksi. Vesattarien tasoittavalla sisävuorollaan Minttu Mäkinen jatkoi huimaa lyöntivirettään lyömällä ajolähdöstä pallon läpi keskeltä takarajaa, jolla sekä Riina Korkiamäki että Johanna Käkönen ehtivät kotipesän turvaan. Kolmannen aloittavalla Pori rakensi palottoman ajolähdön, josta Susanna Puisto koukkunäpillä kotiutti Henna Jukan, joka ehti kotipesään karvan verran ennen lyönnin perään lähtenyttä Mari-Ann Lehtistä. Kolmannen tasoittavan sisävuoron päätteeksi Minttu Mäkinen kruunasi illan suorituksensa lyömällä jo kuudennen juoksunsa Henna Nurmen tuomana. Viimeisen aloittavalla Emilia Linna onnistui vielä lisäämään Porin johtoa kotiuttamalla Milla Lindströmin. Viimeisen tasoittavalla kotijoukkue sai vielä rakennettua ajolähdön kahdella palolla. Minttu Mäkinen laittoi jälleen ulkokentän suorittamaan, mutta enää ei pallo polttanut räpylässä ja niin oli ottelu paketissa.
Kotijoukkeen parhaan pelaajan valinnassa ei palkintoraadilla ollut paljoa pohtimista. Minttu Mäkisen kuusi lyötyä juoksua Porin ulkokentästä on saavutus, jonka vertaista tuskin ihan lähivuosilta löytyy. Minttu palkittiin lisäksi Pippurimyllyn erikoispalkinnolla kotijoukkueen nälkäisimpänä pelaajana. Myös kakkospalkinnon kohtalo oli varsin selvä, sillä kolmen tuodun juoksun lisäksi Johanna Käkönen esitti myös muutaman häikäisevän suorituksen ulkokentällä. Porilaisista ykköspalkinnon pääsi noutamaan kolme juoksua lyönyt Emilia Linna ja kakkospalkinnon kaksi juoksua tuonut sekä 7/7 kärkilyöntiä kerännyt Emilia Itävalo. Tällä kaudella palkitaan kussakin ottelussa myös paras ulkopelaaja Ruutu-palkinnolla, ja se kunnia suotiin Porin lukkarille Noora Matikalle.
Vesattarien kausi jatkuu kotiottelun merkeissä jo sunnuntaina, jolloin vastaan asettuu Rauman Fera. Ottelu alkaa Hanakat-Areenalla klo 17.

Teemu Kekolan kuvia ottelusta löydät täältä.