Otteluennakko: Play out, osa 2 Lappajärvellä keskiviikkona
elokuu 13, 2019
Play out -sarja katkolla lauantaina
elokuu 16, 2019

Play out -sarjan toinen osaottelu käytiin keskiviikkona Lappajärvellä sateisissa olosuhteissa. Runkosarjassa Lappajärvi oli ottanut Mynämäestä koko sarjan ainoan voittonsa, joten helppoa ottelua ei Vesattarille ollut luvassa, vaikka Veikkaus vierasjoukkuetta varsin selvänä suosikkina pitikin.

Avausjakso noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinen ottelu Mynämäellä, eli palot syntyivät pääsääntöisesti jo etupesille, ja kolmospesällä oli hiljaista. Sisällä aloittanut kotijoukkue ei saanut etenijää kakkosta pidemmälle, kun taas Mynämäki aloitti oman sisävuoronsa tehokkaasti. Kärjestä rakennettiin hyvillä vaihtolyönneillä paloton ajolähtö, jota asettui purkamaan kotiuttajajokeri Minttu Mäkinen. Tilanne kuivui kuitenkin kokoon nopeasti, kun Lappajärven lukkari  Aleksandra Latvala nappasi viimeisen lyönnin hienosti kopiksi, josta seurauksena kolme paloa taululle.  Toisen jakson aloittavalla kotijoukkuekin sai etenijän jo kolmoselle, asti mutta tilanne tukehtui takapaloihin, eikä kotiutusyrityksiä nähty. Toisen tasoittavalla nähtiin lopulta ottelun avausjuoksu, kun Oona Rantomaa kotiutti Fanni Elon ottamattomalla välilyönnillä. Loppujakso edettiin nihkeän sisäpelin ja tarkan ulkopelin merkeissä, eikä kumpikaan joukkue saanut etenijöitä kolmoselle asti. Kauden nopein, vain 30 minuuttia kestänyt jakso päättyi näin Mynämäen 1-0 voittoon, 3-tilanteet vieraille 2-1.

Vesattaret rakensivat palottoman ajon myös toisen jaksoon alkuun. Mäkisen viimeinen lyönti jäi niukasti laittomaksi, mutta heti perään Fanni Elo löi Riina Korkiamäen kotiin välilyönnillä. Ensimmäisen tasoittavalla vuorolla lopultakin pääsi myös Lappajärven kotiuttajajokeri Piritta Kärnä-Jantunen ensi kertaa tositoimiin koko ottelusarjassa. Mynämäen ulkokenttä jatkoi kuitenkin varmoja esityksiään ja niin Lappajärven kuparinen jäi edelleen rikkomatta. Toisen aloittavalla Mynämäki sai jälleen sisäpelinsä rullaamaan mukavasti. Fanni Elon ja Sini Haatajan kotiutusyritykset eivät tulosta tuottaneet, mutta Minttu Mäkisen hienolla saumalyönnillä Mari-Ann Lehtinen toi vieraille 2-0 johdon. Lappajärvi sai toisen tasoittavalla jälleen etenijän kolmoselle asti, mutta tälläkin kertaa etenijä kuivui kolmoselle. Kolmannen aloittavalla Vesattaret rakensivat jälleen ajolähdön, nyt yhdellä palolla. Aikalisän jälkeen tilannetta asettui purkamaan Oona Rantomaa lyöden pallon komeasti takaa läpi kahden juoksun arvoisesti Jaana Marjamäki-Kekolan ja Sini Haatajan ollessa juoksujen tuojina. Sen enempää ilon aiheita lyöntivuoro ei enää tuonut, ja sen jälkeen sateen yltyessä pelituomari katsoi parhaaksi pistää pelin poikki. Vartin tauon jälkeen ottelua kuitenkin saatiin jatkettua sateen hieman laannuttua. Lappajärvi sai jälleen rakennettua ajolähdön kahdella palolla, mutta ainoa kotiutusyritys jäi vaisuksi. Neljännen vuoron alkuun Jaana Marjamäki-Kekola kotiutti lyhyellä Henna Nurmen ja heti perään Fanni Elon lyönti lipsahti läpi polttolinjasta Maria Kitola-Penttisen karatessa kotiin. Viimeisen tasoittavalla Lappajärvi olisi tarvinnut seitsemän juoksua viedäkseen ottelun superiin. Siihen joukkue ei varmasti uskonut enää itsekään, mutta juoksutililn se kuitenkin sai avattua, kun Piritta Kärnä-Juntusen lyönti poltteli sen verran ulkokentän räpylässä, että kärkietenijän polttamisen sijasta otettiin viisaasti takapalo. Ottelun loppunumerot olivat näin ollen 0-2 (0-1, 1-6), 3-tilanteet 7-13.

Vesattarista parhaana palkittiin jälleen loistavaa lukkaripeliä esittänyt Mari-Ann Lehtinen, ja kakkospalkinnon pääsi noutamaan Jaana Marjamäki-Kekola. Parhaan ulkopelaajan palkinto meni hurjan määrän paloja kotijoukkueen etenijöistä tehnyt Fanni Elo. Ottelusarja jatkuu Hanakat Areenalla lauantaina klo 16, jolloin Vesattarilla on jo mahdollisuus varmistaa superpesispaikkansa myös ensi kaudeksi.